Bild laddas
5 favoriter

Våra bästa recept med julmust

Här är våra fem favoritrecept med högtidens godaste dryck som ingrediens - julmust.

De flesta ser fram emot att dricka julmust på julbordet, men vår älskade dryck fungerar även utmärkt som ingrediens i matlagning för att ge en julig och kryddig smak till olika maträtter. Exempelvis kan man glasera revbensspjällen, baka vörtbröd eller koka kola (hehe) med hjälp av den kryddiga läsken. 

Klar med musten? Låt dig inspireras av allt säsongens högtid har att erbjuda - klicka här för fler juliga recept.

 1. 1. Revbensspjäll med julmustglaze

  31
  11
  Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.
  Revbensspjäll med julmustglaze
 2. 2. Julmustkola

  61
  12
  Kola är ett klassiskt julgodis. Men varför inte testa att göra kola med smak av julmust? Med två klassiska julsmaker blir julmustkolan en garanterad favorit hos både vuxna och barn.
  Julmustkola
 3. 3. Vörtbröd

  54
  16
  En kryddig svensk brödklassiker på julbordet eller när du blir sugen. I rågsikt- och vetedegen blandas sirap, kvarg och vörtmix. De färdiga bröden får svalna i bakduk medan vörtdoften sprider sig i köket.
  Vörtbröd
 4. 4. Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

  15
  3
  Har du aldrig provat julmust i matlagningen bör du prova denna julpasta med kyckling och stekt brysselkål. Pastan får en fin kamrat i den krämiga såsen där brysselkålen och champinjonerna står för det fina tuggmotståndet i pastarätten.
  Julpasta med kyckling och stekt brysselkål
 5. 5. Ginmust

  19
  2
  En överraskande god drink till jul eller påsk, som görs på jul- eller påskmust med en gnutta gin i. Då smak av enbär finns i bådadera bli kombinationen perfekt. Ginmust är en dryck som blir söt, mustig och frisk på samma gång. Enkel att göra, förträffligt god!
  Ginmust