Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Betyg 4.5 av 5.
168 personer har röstat
50
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Detta är en mustig höstgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Ingredienser

4 portioner
600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/3 kruka timjan
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
4 dl vatten
majsstärkelse
300 g kantareller
125 g salladslök
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
168 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade ingen timjan hemma så jag tog torkad oregano istället och det funkade väldigt bra. Jag lät det puttra i ca 3 timmar, köttet blev perfekt.

Camilla

2024-10-23

Efter att ha läst kommentsarena här så tog jag hälften av vätskan. Det blev supergott och väldigt uppskattat av resten av familjen. Jag kommer definitivt att laga denna gryta igen!

Veronika

2024-10-13

Jag ändrade lite i receptet och använde crockpot istället. Bytte ut vitlök mot torkad/krossad vitlök, smulade ner torkade kantareller, och slopade vattnet. Körde 4 h på hög värme, smakade av och tillsatte lite matgrädde sista halvtimmen. Sidfläsket gav en god rökig smak, alla åt med uppskattning.

Denise

2024-01-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Energi2628 KJ / 629 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater8 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellpesto
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga