Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

(11)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Detta är en mustig höstgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till både högrev och sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g högrev
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 kvistar timjan
  • 5 dl rödvin
  • 3 msk konc kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 400 g kantareller
  • 2 salladslökar
  • ev finskuren gräslök
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • ev majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär högreven i ca 4 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.
  2. Bryn kött och fläsk i smör i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och timjankvistar och fräs i ca 2 minuter.
  3. Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Smaka ev av med salt och peppar. Red ev av grytan med majsstärkelse till önskad konsistens.
  4. Rensa kantarellerna och skär salladslöken i strimlor. Fräs kantarellerna i smör. Tillsätt salladslöken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering. Servera med rotselleripuré, se receptet Rotselleripuré, kokt potatis eller ris. Garnera ev med gräslök.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Klimatanpassa

Planera att receptet ska räcka till 6 poritoner, tillsätt morot och anpassa mängden potatis/tillbehör, detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2471 kJ / 655 kCal
Läs mer om näringsvärden