Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Detta är en mustig höstgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/3 kruka timjan
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
4 dl vatten
majsstärkelse
300 g kantareller
125 g salladslök
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 629 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater8 g
Protein41 g
Kommentarer
Hej, vad innebär det att ”Skumma bort fettet på ytan då och då.”?
Lynda
2023-11-15Blev fantastiskt gott. Hade i trattkantareller och i stället för sidfläsk tärnade jag kalkonbacon och lät allt koka i drygt två timmar
Birgitta
2023-10-17Hejsan, har ni några idéer om tid vid användande av crockpot för denna?
Marcus
2023-10-05Hej Marcus! Tyvärr har vi inte provlagat detta i en crockpot och kan därför inte hjälpa dig så mycket. Läs på instruktionsboken för din crockpot, där kanske du kan få lite tips. 😊Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-06