Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Detta är en mustig högrevsgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/3 kruka timjan
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
4 dl vatten
majsstärkelse
300 g kantareller
125 g salladslök
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök
Gör så här
00:02:00
02:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Energi2628 KJ / 629 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater8 g
Protein41 g
Kommentarer
När allt är klart. Testa Toppa med att strö på några färska blåbär (tänk som vissa brukar göra med granatäpple) och jag LOVAR att du inte blir besviken!
Ida
2025-01-24Jag hade ingen timjan hemma så jag tog torkad oregano istället och det funkade väldigt bra. Jag lät det puttra i ca 3 timmar, köttet blev perfekt.
Camilla
2024-10-23Efter att ha läst kommentsarena här så tog jag hälften av vätskan. Det blev supergott och väldigt uppskattat av resten av familjen. Jag kommer definitivt att laga denna gryta igen!
Veronika
2024-10-13