Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Detta är en mustig höstgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/3 kruka timjan
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
4 dl vatten
majsstärkelse
300 g kantareller
125 g salladslök
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Energi2628 KJ / 629 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater8 g
Protein41 g
Kommentarer
Jag hade ingen timjan hemma så jag tog torkad oregano istället och det funkade väldigt bra. Jag lät det puttra i ca 3 timmar, köttet blev perfekt.
Camilla
2024-10-23Efter att ha läst kommentsarena här så tog jag hälften av vätskan. Det blev supergott och väldigt uppskattat av resten av familjen. Jag kommer definitivt att laga denna gryta igen!
Veronika
2024-10-13Jag ändrade lite i receptet och använde crockpot istället. Bytte ut vitlök mot torkad/krossad vitlök, smulade ner torkade kantareller, och slopade vattnet. Körde 4 h på hög värme, smakade av och tillsatte lite matgrädde sista halvtimmen. Sidfläsket gav en god rökig smak, alla åt med uppskattning.
Denise
2024-01-18