Jazzig chili är ett härligt recept på långkok med hetta, mustighet och sötma från chili, öl, torkad ancho och fikon. En chiligryta som går utmärkt att göra på antingen älg eller högrev av nöt. Laga gärna chilin en dag innan den ska ätas!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2012
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Grytan är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men servera med lämpliga tillbehör.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl och glutenfritt bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christina
2021-02-22Hej, Tillagade denna fantastiska gryta när jag skulle bjuda mina vänner på en mexikansk afton. MYCKET uppskattad av alla. Nu vill jag göra den igen och tänkte höra om jag behöver ha nåt i åtanke kring vätskemängd då jag faktisk tänkte prova att göra den i min slow cooker. Tack på förhand och för ett riktigt j...a gott recept! Med vänlig hälsning, Christina
Johan
2021-01-06Fantastiskt god gryta - har gjort den flera gånger. Brukar servera den med potatis/rotsellerimos och kokt blomkål. Den lena blomkålen passar perfekt till hettan i grytan. En klick smetana passar också väldigt bra till.
Iris
2020-11-18Vad kan man ta istället för bacon? Äter nämligen inte fläskkött, kan man ta kalkonbacon istället eller bara tillsätta mer salt?
Redaktionen ICAse
2021-01-15Hej Iris! Ursäkta sent svar. Det går jättebra med kalkon- eller kycklingbacon. Du kan även utesluta baconet och eventuellt smaka av med lite salt om det behövs. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina