Våra bästa höstgrytor
Grytsäsongen är här och vad passar då bättre än att lista våra absolut höstigaste grytor.
Den här musselsoppan med krusbär och körvel är en len och mustig dröm med hög "impafaktor" när du har vänner över på middag. Låt dig inte luras av musslorna, de är riktigt lätta att laga och det mesta går att förbereda.
I videon visar vi hur du gör en perfekt len och mustig musselsoppa att imponera på gästerna med.
De syrliga krusbären är en underbar smaksättare i den nästan lite söta soppan, och med ljummen gurka får man lite läcker krispighet. Hittar du inte krusbär går det bra med 1-2 lime, skalade och skurna i hinnfria klyftor, så kallade filéer.
En spännande musselsoppa finner du i detta recept. Fördela dina kokta, varma musslor, härliga krusbär och gurka i skålar före du häller över den mixade, krämiga buljongen med körvelsmak. Servera din lyxiga skaldjurssoppa med färskt bröd.
Musselsoppa med krusbär och körvelGrytsäsongen är här och vad passar då bättre än att lista våra absolut höstigaste grytor.
Höst är svampsäsong. Låt dig inspireras av våra bästa recept på värmande soppor med svamp!
Fyll din skaldjursplatå med hummer, krabba, havskräftor, räkor och andra godsaker från havet. Kanske musslor, ostron eller en klick löjrom? Extra tjusigt blir det om du serverar skaldjuren på krossad is och med citronklyftor på sidan om.
Här visar vi hur du lyckas med nyårets paradrätt gratinerad hummer.
Lite pilligt är det, men så värt mödan. Vi visar hur du lyckas med denna festliga rätt.
När det ska bjudas på lyxig finmiddag finns väl inget säkrare kort än festliga skaldjur. Här kommer inspiration och tips på perfekt festmat med skaldjur. Från snittar och förrätter till huvudrätter med perfekt guldkant. Bon appetit!