Stifado (kryddig grekisk gryta)
Mustiga och kryddiga smaker i denna delikata grekiska gryta. Stifado innehåller grytbitar av nöt, lök, vitlök, tomater, lagerblad, kanelstång, nejlika och syltlök. Servera gärna grytan med ugnsrostad eller kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g högrev
1 msk rapsolja
500 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
3 tsk torkad oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
2 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt
svartpeppar
Till servering
potatis
haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein43 g
Kommentarer
Mycket gott. Följde tipsen om mer kryddor och vin. Blev jättebra.
Kristina
2024-11-06Så gott, men jag tar porter istället fö vatten blir ännu lite mustigare
Annette
2024-11-02Fantastiskt gott. Påminner mycket om den Stifado jag ätit i Grekland. Kommer att laga många fler gånger.
Elisabeth
2024-09-16