Mustiga och kryddiga smaker i denna delikata grekiska gryta. Stifado innehåller grytbitar av nöt, lök, vitlök, tomater, lagerblad, kanelstång, nejlika och syltlök. Servera gärna grytan med ugnsrostad eller kokt potatis.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein och ägg.
Med grytbitar av fläsk minskar du klimatpåverkan för denna rätt med 75%! Lamm är också mycket gott i detta recept och det har också mindre klimatpåverkan än nötkött.
Receptet uppdaterat dec 2021.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christina
2023-01-08Men herregud vad gott, inga kryddor jag brukar använda men wow! Gjorde som andra rekommenderade och hade i rödvin och lite mer kanel och socker. Såååå gott!!
Jonathan
2022-11-22Supergod gryta! Får gärna puttra längre. 4 tsk oregano, mer vitlök, dubbelt på socker, 2 kanelstänger, ett extra lagerblad kör vi på här. Mer syltlök också såklart! :D
Rigmor
2022-05-28Supergod gryta men jag tar bort hela kanelen efter halva tiden,1,5 lök och en vitlöksklyfta till ett kg mörad högrev.