Potatismos (grundrecept)
Ett klassiskt potatismos som kan användas som tillbehör till det mesta i matväg. Det är älskat av både stora och små. Pressa mjölig potatis och blanda sedan med varm mjölk och smör och krydda efter smak. Mos är lika uppskattat på grillmiddagen med familjen som vackert spritsad på den lite finare middagsbjudningen.
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis (gärna mjölig)
2 1/4 dl mjölk
50 g smör
3/4 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 krm strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein7 g
Kommentarer
Enkel, bra o gott!
Anders
2024-10-19Gott med mos! Speciellt med en skvätt öl (vid sidan av ;))
Hugo
2024-10-10jag klarar inte av potatissmaken, så jag bytte ut potatisen mot motsvarande mängd äpplen (Ingrid Marie funkar bäst) och det blev en tämligen god äppelmos, jag tog också bort sockret för varför skulle man ha socker i en potatismos, jag höftade med kanel istället. 9/10
Lone
2024-03-26