Våra godaste chiligrytor
Här tipsar vi om våra godaste chiligrytor - både vegetariska och med kött!
När du ska laga en ratatouille vinner du på om du låter tillagningen ta tid. Resultatet blir då en makalöst god grönsaksröra som du, antingen, kan äta som den är eller ta vidare i en mängd olika rätter.
Tips! Här hittar du alla recept på ratatouille.
Tipsen nedan bygger på detta grundrecept på ratatouille.
Rosta grönsakerna i ugnen innan de läggs i grytan, det ger en djupare smak. Ju lägre värme desto längre tid och desto mer smak. I 80°C kan grönsakerna rostas ca 3 timmar. Ökas temperaturen till 175°C blir de klara på ca 1 timme. Koka sedan samman ratatouillen med hela tomater, tomatpuré, vin och kryddor.
Följ grundreceptet och krydda med t ex rosmarin och timjan. Stek 300 g köttfärs i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt ratatouillen och låt koka 10 minuter. Garnera gärna med färska örter. Servera med pasta och riven parmesan.
Sätt ugnen på 225°C. Bred 1 1/2 dl ratatouille på 1 stort tortillabröd. Klicka på 1/2 dl crème fraiche och strö över 1/2 dl riven mozzarella och 1/2 dl riven lagrad ost. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills pizzan fått fin färg.
Följ grundreceptet och välj valfri kryddning. Tillsätt 1 dl röda linser. Sjud ca 5 minuter, tills linserna är al dente. Smula över fetaost och rostade valnötter. Garnera med myntablad. Servera med fullkornsbulgur eller pasta.
Följ grundreceptet och krydda med spiskummin och paprikapulver. Gör 4 "hål'" i ratatouillen när den ligger färdig i stekapannan. Knäck i 4 ägg, lägg på ett lock och låt sjuda 10–15 minuter, tills vitan stelnat. Strö över korianderblad och servera med pitabröd och hummus eller yoghurtröra.
Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!
Ratatouille med bakad halloumiNjut av en god ratatouille som du gör i ugnen, det ger en mustigare och smakrikare grönsaksröra och det är dessutom enkelt att laga, då den sköter sig själv i ugnen. Toppa med krämig vitost och lite krispig persilja.
Ugnsratatouille med linser, zucchini, tomatsås och vitostUgnsratatouille är full av goda grönsaker och smaker. Zucchini, aubergine, paprika och vitlök blandas med bland annat timjan, spiskummin och cayennepeppar. För extra matighet knäcker du i fyra ägg som får bakas de sista 10 minuterna i ugnen. Servera ugnsratatouillen med bulgur och sallad.
Ugnsratatouille med bakat äggGör ratatouillen i ugnen det är enkelt och ger dig en fyllig grönsaksröra. Den smakrika kryddoljan av salvia, citron och röd peppar gör att ugnsratatouillen med grönsakerna tomat, lök, sötpotatis, aubergine, zucchini och paprikor blir extra god.
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citronHär har du en fransk klassiker – i ny glödande förpackning. Bokstavligen talat. Ratatouille är lika fräscht som matigt mättande. Nu i en skönt grön och somrig variant med sparris och mozzarella.
Grillad sallad med sparris, ratatouille och mozzarellaHär tipsar vi om våra godaste chiligrytor - både vegetariska och med kött!
Lär dig mer om lavendel och hur du kryddar mat och bakverk med den väldoftande blomman.
Soppa är gott, enkelt och oftast snällt mot plånboken. Dessutom är det en trevlig middag för många. Här är några favoriter!
När tiden är knapp i vardagen får man vara fiffig! Gör rotmos och variera i 3 goda recept!
Här tipsar vi om smarriga alternativ till den klassiska hamburgaren. Gott och klimatsmart!
Här hittar du ICAs bästa och smartaste middagstips. Inspireras av goda och enkla recept
Gröna ärtor är fulla med nyttigheter. Vi listar 12 recept med ärtor som huvudingrediens!
Enkla vardagsrätter för alla oss som inte kan stå i timmar i köket.
Dessa recept på enkla pastarätter kommer garanterat att bli återkommande favoriter!