Polenta - grundrecept

Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Polenta - grundrecept

Polenta är italienska för majs och används för gröt, pudding och bröd. Detta grundrecept på polenta blir matigare och smakrikare med riven parmesanost i. Koka gröten, bred ut till en slät tårta och låt stelna i kylen. Skär polentan i bitar och stek.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Polenta - grundrecept

Ingredienser

6 portioner
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) eller vatten och salt (ca 3/4 tsk salt för 7 1/2 dl vatten)
2 1/2 dl polentagryn
ev 1 dl parmesan (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 - 2 msk olja
salt
peppar

Gör så här

00:07:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Bra recept. Tog lite mer polenta, det blev en fast och god polenta.

    Lars

  • Tog extra mycket ost och smakade av före salt och peppar och det krävdes en hel del för att få en kick i smak. Till 5 dl vatten Tog jag en helt grönsaksbuljong. Gott och smakrikt

    Bedoor

  • Blev ganska smaklösa och gick inte alls att få färg på polentan i stekpannan.

    Erika

Näringsvärde per portion

Energi504 KJ / 120 kCal
Fett7 g
Salt1.6 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Krämig polenta
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Caesarsallad
    Betyg 4.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous (grundrecept)
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad