Polenta - grundrecept
Polenta är italienska för majs och används för gröt, pudding och bröd. Detta grundrecept på polenta blir matigare och smakrikare med riven parmesanost i. Koka gröten, bred ut till en slät tårta och låt stelna i kylen. Skär polentan i bitar och stek.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Ingredienser
6 portioner
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) eller vatten och salt (ca 3/4 tsk salt för 7 1/2 dl vatten)
2 1/2 dl polentagryn
ev 1 dl parmesan (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 - 2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi504 KJ / 120 kCal
Fett7 g
Salt1.6 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Kommentarer
Tog extra mycket ost och smakade av före salt och peppar och det krävdes en hel del för att få en kick i smak. Till 5 dl vatten Tog jag en helt grönsaksbuljong. Gott och smakrikt
Bedoor
2023-10-01Blev ganska smaklösa och gick inte alls att få färg på polentan i stekpannan.
Erika
2023-07-08Perfekt, använde polentagryn.
Marianne
2022-11-16