Polenta - grundrecept

34
11
Polenta - grundrecept

Polenta är italienska för majs och används för gröt, pudding och bröd. Detta grundrecept på polenta blir matigare och smakrikare med riven parmesanost i. Koka gröten, bred ut till en slät tårta och låt stelna i kylen. Skär polentan i bitar och stek.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Polenta - grundrecept

Ingredienser

6 portioner
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) eller vatten och salt (ca 3/4 tsk salt för 7 1/2 dl vatten)
2 1/2 dl
polentagryn
ev 1 dl
parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g)
1 - 2 msk
olja
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Bo

2021-01-13

Hur många kcal och kolhydrater innehåller 100 gram

Redaktionen ICAse

2021-01-15

Hej Bo! Vi har tyvärr bara näringsvärden per portion och inte per 100 g. Ledsen att inte kunna hjälpa dig med det! Hälsningar Elina

Kärstin

2021-01-07

Min polenta stelnade inte heller så den gick att steka. Men det finns ju olika sorters polenta har jag sett. En lite grövre, mer som gryn. Är det den som avses i receptet? Jag köpte den enda jag hittade på Ica och den är finmald.

Gustav

2020-05-10

Håller med övriga. Den blir alldeles för lös. Lade till åtminstone en halv dl. Därtill kokade jag den 15 minuter. Då blev den bra.

Redaktionen ICAse

2020-05-28

Hej Gustav! Ursäkta sent svar och tack för din kommentar. Våra kockar har nu justerat receptet och vi har ändrat mängden buljong till 7 1/2 dl och polentan till 2 1/2 dl. Vi vill även passa på att tipsa om ett annat polentarecept, det har id nr 726445. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 504 KJ / 120 kCal
Fett 7 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 11 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept