Mustig gulasch på högrev och potatis
Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk tomatpuré
salt
peppar
Till servering
2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Kommentarer
Kummin vs spiskumminbråket tar aldrig slut😂 Kummin (brödkummin) som man använder i ungersk och österrikisk gulasch har en söt lite anis/fänkålsliknande smak och är det klassiska valet. Spiskummin är den krydda vi främst förknippar med det mexikanska och indiska köket exempelvis i tacos och ger en helt annan smakbild.
Markus
2025-01-02Ska absolut testa denna, men undrar… Det står att man kan byta ut kumminfrön mot spiskummin, men det är väl helt olika kryddor?
Ellinor
2025-01-02Bästa gulaschen, trodde inte ens jag gillade gulasch men denna är fantastisk.
Sofia
2024-12-31