Mustig gulasch på högrev och potatis

Betyg 4.7 av 5.
631 personer har röstat
163
Mustig gulasch på högrev och potatis

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk malen spiskummin för 4 port)
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk tomatpuré
salt
peppar

Till servering

2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
631 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept man får krydda till det lite extra efter tycke å smak

Richard

2024-12-09

Alltid lagat detta med köttfärs men nu testade jag med kött för första gången. Dom hade inte högrev i butiken så det fick bli Fransyska som köttråvara. Följde receptet till punkt och pricka sånär som att jag hade i lite mer paprika men även 1,5dl rödvin och det blev så fantastiskt bra. Lyckades få till köttet och potatisens konsistens perfekt. Så nöjd. Nästa gång skall jag göra lite mindre bitar av både potatis och kött för att få det lite mer tuggvänligt i matlådan till jobbet. Blev lite stora bitar tyckte jag. Annars fantastiskt bra, supernöjd.

Michael

2024-12-04

Ja herregud, interfacet lämnar övrigt att önska. Men kläm på med paprika, stek och koka lämgre! Krydda. Detta är ett jättebra grundrecept! Mmm, visst, inte samma 1:1 som i Wien. Då får en åka till Wien.

Daniel

2024-12-03

Näringsvärde per portion

Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Avokado- och bärsmoothie
Betyg 3.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Betyg 4.5 av 5.
168 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf Herngren
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread med havrecrème och dukkah
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålspuré med kikärtor, portabello och dukkah
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga