Mustig gulasch på högrev och potatis

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk tomatpuré
salt
peppar
Till servering
2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan
Gör så här
00:05:00
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Kommentarer
182 stDetta var gott men hade velat ha mer djup i smaken. Skippade kumminfröna då jag inte gillar den smaken, kanske det som förstörde lite. Nästa gång så ska jag testa med kummin.
Caroline
Jag lade till 4 morötter också
Johan
Jag har i lite cayennepeppar och så använder jag tomatpuré Trippel koncentrerad, det tycker jag blir gott. Anders
Anders
Grymt bra grundrecept. Jag lägger i mer av kryddorna samt mer vitlök.
Sunil
jävla så gott😁👍
Patrik
Har ni ändrat receptet? Känner inte igen kummin...spiskummin?
Johanna
Hej Johanna! Titta under: Tips, där står det om spiskummin. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Favorit på vintern
Eva-lis
Supergod! Hade ingen chili hemma men tog en tesked Sambal Oelek . Jag uppfattar som att det är en gulaschgrytan, inte en soppa. Men det kan man väl välja själv. Yvonne
Yvonne
Bra grundrecept. Men personligen tycker jag att man kan ösa på med mer kummin och paprikapulver.
Per
Super god!!
Annika