Mustig gulasch på högrev och potatis
Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk malen spiskummin för 4 port)
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk tomatpuré
salt
peppar
Till servering
2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Kommentarer
Bra recept man får krydda till det lite extra efter tycke å smak
Richard
2024-12-09Alltid lagat detta med köttfärs men nu testade jag med kött för första gången. Dom hade inte högrev i butiken så det fick bli Fransyska som köttråvara. Följde receptet till punkt och pricka sånär som att jag hade i lite mer paprika men även 1,5dl rödvin och det blev så fantastiskt bra. Lyckades få till köttet och potatisens konsistens perfekt. Så nöjd. Nästa gång skall jag göra lite mindre bitar av både potatis och kött för att få det lite mer tuggvänligt i matlådan till jobbet. Blev lite stora bitar tyckte jag. Annars fantastiskt bra, supernöjd.
Michael
2024-12-04Ja herregud, interfacet lämnar övrigt att önska. Men kläm på med paprika, stek och koka lämgre! Krydda. Detta är ett jättebra grundrecept! Mmm, visst, inte samma 1:1 som i Wien. Då får en åka till Wien.
Daniel
2024-12-03