Mustig gulasch på högrev och potatis

510
115
Mustig gulasch på högrev och potatis

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser

4 portioner
500 g högrev
olja (till stekning)
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 chili
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar
3 msk tomatpuré
salt
peppar
2 dl rysk yoghurt (17%)
ev färsk timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt rysk yoghurt mot laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt rysk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

510

Kommentarer

Joachim

2023-02-03

Ni måste ändra receptet. Spiskummin existerar INTE i en äkta gulasch. Kummin, frön som mortlas eller skärs med kniv, är originalreceptet. Spiskummin är huvudsaklig smak i taco-kryddning. Ni förstör och vilseleder med ett recept som detta!

Agneta

2023-01-30

Blev riktigt gott! Dubblade paprikapulver å kummin. Kokade 5 timmar.

James

2023-01-21

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1925 KJ / 461 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 31 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden