Mustig gulasch på högrev och potatis

378
80
Mustig gulasch på högrev och potatis

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

Skriv ut
Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser

4 portioner
500 g högrev
olja (till stekning)
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 chili
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar
3 msk tomatpuré
salt
peppar
2 dl rysk yoghurt (17%)
ev färsk timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt rysk yoghurt mot laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt rysk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

378

Kommentarer

Emma

2022-01-18

Super gott

Eva

2022-01-16

Enkelt att tillaga, smakrikt. Perfekt en kall vinterdag efter skidpasset.

Matz

2022-01-06

Fantastiskt god gryta som hela släkten älskar. Perfekt en kylig vinterdag efter utomhusaktiviteter. Vi har gjort denna flera gånger, nu senast i en jättegryta med 2kg högrev, minskat en smula på spiskummin, tillsatt en msk stött kummin och använt hemkokt fond. Grytan får sedan sjuda mycket svagt i tre timmar. Dessutom vill jag tipsa om att inte snåla på vitlöken, jag dubblar minst mängden och kör hälften pressad och hälften hackad. Och den är ännu godare att värma dagen efter :)

Näringsvärde per portion

Energi 1925 KJ / 461 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 31 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept