Mustig gulasch på högrev och potatis
Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk malen spiskummin för 4 port)
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk tomatpuré
salt
peppar
Till servering
2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt eller gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt eller gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat mars 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Kommentarer
Mycket gott.
Mats
2024-03-16Jättegod och enkel att göra!
Christina
2024-03-01Kanon!
Karl
2024-02-21