Mustig gulasch på högrev och potatis

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!

Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
4 schalottenlökar
3 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 tsk hela kumminfrön
2 msk olja
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
4 msk tomatpuré
salt
peppar
Till servering
2 dl yoghurt eller gräddfil
färsk timjan
Gör så här
00:05:00
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 550 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Kommentarer
Jättegod gulaschsoppa men jag fick dubbla vattenmängden till en liter vatten trots kok på låg värme med lock.
Tobias
2025-04-13Ett mycket gott recept! Uppskattat av barn och vuxna!
Ingela
2025-03-08Vem tillsätter tomater innan potatisen har kokat färdigt? Det här är kunskap som jag lärde mig redan som barn. Har det helt glömts bort? Tillsätter man tomater innan grönsaker/linser/bönor/kött har mjuknat kommer syran från tomaterna göra att de aldrig ordentligt mjuknar eller att det tar evighet.
Anna
2025-02-21