Hoppa till sidans innehåll

Kickstarta morgonen

Skidstjärnornas

favoritfrukostar

Det är ingen nyhet att det viktigaste målet mat är det vi intar på morgonkvisten. Gör som Anna Haag, Hans Olsson och Charlotte Kalla – börja dagen med en riktigt bra frukost!

Charlotte Kalla – längd

För Charlotte Kalla är frukosten jätteviktig. Hon fyller på med energi genom att äta frukost direkt när hon kliver upp. Under viloperioder är frukostfavoriterna surdegsfrallor med goda pålägg som bacon, marmelad, brunost, gravad lax eller rökt skinka. Till detta tar hon gärna en kopp kaffe och en skål yoghurt med bär. När det är tävlingar består frukosten oftast av havregrynsgröt med kanel, ett glas vatten och två smörgåsar med skinka.

Hans Olsson – alpint

Hans Olsson liknar kroppen vid en racerbil: "Om du jobbar aktivt med din kropp så är ju bränslet, kosten, superviktig." Han tycker att frukost är dagens godaste mål mat och lediga dagar är frukostfavoriten en omelett på fyra ägg med lök, skinka, tomat och lite, lite ost.

Anna Haag– längd

Anna Haag älskar mat – både att laga den och att äta den. Hon tycker att frukost är dagens viktigaste mål och när hon är ledig börjar hon gärna dagen med äggröra och bacon, nybakade scones och en gigantisk kopp te. Är det laddning inför tävling som gäller blir det en skål gröt med banan och kanel, två smörgåsar med skinka, och ett ägg med salt. 

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer