Utlfykt & stugmys!

Middagstips till skidresan

Här får du fem smarta tips på hur du enkelt får till nyttiga och goda middagar på skidresan. Allt för att du ska kunna fokusera på skidåkning och stugmys.
Tips: alla våra recept på grytor!

  1. 1. Snabbt, nyttigt och gott mellanmål

    Smoothie i fjällstugan? Nej, knappast utan mixer. Jodå, det går! Mixa bär och frukt hemma och frys in i lagom stora portioner. Bara att tina och vispa ihop med yoghurt, fil eller mjölk och vips har du en smoothie som ett perfekt mellanmål. Här hittar du våra recept på smoothie.

  2. 2. Färdigstekt kycklingfilé – passar till det mesta

    Stekta kycklingfiléer är perfekta till pastarätter, soppor eller tillsammans med potatis och en god sås. Krydda och stek dem i ugnen hemma, frys in dem och ta med i kylväska till fjällen. Bara att tina och använda! Här hittar du alla våra recept med stekt kyckling.

  3. 3. Fredagsfavoriten tacos – hacka och fräs hemma

    Taco är en favoritmiddag och även om det är ganska enkel mat att tillaga så är det en hel del hackande och fräsande. Fräs proteinet som du föredrar och skär alla grönsakerna hemma, förvara i plastpåsar och vips har du en perfekt middag redan på ankomstkvällen. Här hittar du recept på kycklingtacos. Resterna är perfekta att göra en paj på för att ta med till skidacken dagen efter. Kanske kan denna tacopaj med minitomater passa dig?

  4. 4. Planera skidveckans middagar i förväg

    Med lite planering kan du hitta smarta recept som är goda och nyttiga, men som inte tar så mycket tid och ingredienser i anspråk. Denna underbara linslasagn med spenat och mozzarella är riktigt god samtidigt som den mättar ordentligt.

  5. 5. Laga hemma, värm på plats

    Många rätter går utmärkt att laga hemma och ta med i en kylväska. Soppa och paj exempelvis! Passa på att steka kyckling till en paj samtidigt som du förbereder middagen kvällen innan. Den här smaskiga pajen med kyckling och paprika går hem hos både stora och små. Du kan också servera en härligt mustig pumpasoppa med smak av kokos och ingefära, eller varför inte en gulaschsoppa med grönsaker, så har du middagen klar på några minuter. Bara att värma på spisen och servera med en bit bröd – och middagen är redo.

Artiklar (1538)

Pysseldags!

Pyssla med trolldeg!

Pyssla med trolldeg - det kanske kan få de uttråkade kidsen att dra på smilbanden? Vi testar!

Bli matsmart!

Recept för storkok

Den som investerar lite tid i köket på att göra ett ordentligt storkok kommer tacka sig själv i framtiden. Frys in i lagom stora matlådor och ta fram vid behov. Perfekt som lunch, eller som snabb och enkel middag när tiden är knapp. Sparar både tid och pengar!

Ljuvligt!

Påskbakelser

Söta, fräscha och färgglada bakelser till påsk!

Söndagspreppen!

Somriga smaker

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång blir det bland annat paj med lax och rödbetor, rostad potatissallad, och lax carbonara.

Mer för maten!

Billigare mat för många

Att laga mat för ett stort sällskap behöver inte kosta skjortan, här är prisvänliga tips och recept på riktigt god mat som mättar många!