Bild laddas
Utlfykt & stugmys!

Middagstips till skidresan

H��r får du fem smarta tips på hur du enkelt får till nyttiga och goda middagar på skidresan. Allt för att du ska kunna fokusera på skidåkning och stugmys.
Tips: alla våra recept på grytor!

 1. 1. Snabbt, nyttigt och gott mellanmål

  Smoothie i fjällstugan? Nej, knappast utan mixer. Jodå, det går! Mixa bär och frukt hemma och frys in i lagom stora portioner. Bara att tina och vispa ihop med yoghurt, fil eller mjölk och vips har du en smoothie som ett perfekt mellanmål. Här hittar du våra recept på smoothie.

 2. 2. Färdigstekt kycklingfilé – passar till det mesta

  Stekta kycklingfiléer är perfekta till pastarätter, soppor eller tillsammans med potatis och en god sås. Krydda och stek dem i ugnen hemma, frys in dem och ta med i kylväska till fjällen. Bara att tina och använda! Här hittar du alla våra recept med stekt kyckling.

 3. 3. Fredagsfavoriten tacos – hacka och fräs hemma

  Taco är en favoritmiddag och även om det är ganska enkel mat att tillaga så är det en hel del hackande och fräsande. Fräs proteinet som du föredrar och skär alla grönsakerna hemma, förvara i plastpåsar och vips har du en perfekt middag redan på ankomstkvällen. Här hittar du recept på kycklingtacos. Resterna är perfekta att göra en paj på för att ta med till skidacken dagen efter. Kanske kan denna tacopaj med minitomater passa dig?

 4. 4. Planera skidveckans middagar i förväg

  Med lite planering kan du hitta smarta recept som är goda och nyttiga, men som inte tar så mycket tid och ingredienser i anspråk. Denna underbara linslasagn med spenat och mozzarella är riktigt god samtidigt som den mättar ordentligt.

 5. 5. Laga hemma, värm på plats

  Många rätter går utmärkt att laga hemma och ta med i en kylväska. Soppa och paj exempelvis! Passa på att steka kyckling till en paj samtidigt som du förbereder middagen kvällen innan. Den här smaskiga pajen med kyckling och paprika går hem hos både stora och små. Du kan också servera en härligt mustig pumpasoppa med smak av kokos och ingefära, eller varför inte en gulaschsoppa med grönsaker, så har du middagen klar på några minuter. Bara att värma på spisen och servera med en bit bröd – och middagen är redo.