Kyckling med currystekt blomkål
Blomkålen, denna trogna goda grönsak, kom till Spanien i 1100-talet och till övriga Europa under 1500-talet. I det här receptet används inte bara kålhuvudet utan även bladen. Servera den currydoftande blomkålen med nystekt kyckling och frisk vitlöksfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2024
Ingredienser
Vitlöksfil
Blomkål
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott. Den gör vi igen
Gun
2024-06-14Nej inget för oss. Couscos är verkligen ingen höjdare och i övrigt ganska tråkig rätt.
Mikael
2024-06-13Super god!
Gith
2024-06-13