Kyckling med currystekt blomkål
Blomkålen, denna trogna goda grönsak, kom till Spanien i 1100-talet och till övriga Europa under 1500-talet. I det här receptet används inte bara kålhuvudet utan även bladen. Servera den currydoftande blomkålen med nystekt kyckling och frisk vitlöksfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2024
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksfil
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
salt
peppar
Blomkål
1 blomkål (à ca 650 g)
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
2 msk smör eller olja
1 msk curry (eller se tips)
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk olja
4 port couscous eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2829 KJ / 675 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur många gram kyckling är en kycklingfilé?
Felix
2024-10-29Hej Felix! Det kan skilja sig lite med dom vanliga färska brukar väga runt 150 gram. Jag har nu uppdaterat receptet med en vikt. Tack för att du frågade! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-30Riktigt gott. Den gör vi igen
Gun
2024-06-14Nej inget för oss. Couscos är verkligen ingen höjdare och i övrigt ganska tråkig rätt.
Mikael
2024-06-13