Protein, fett och kolhydrater

Näringsämnen

Protein, fett och kolhydrater är näringsämnen som kroppen omvandlar till energi och som är nödvändiga för att kroppen ska fungera. Här hittar du mer information om olika fetter, olika kolhydrater och olika proteiner.

Allergi och intolerans - mjölkprotein

Protein - bara för muskelknuttar?

Att kolhydrater ger energi och protein bygger muskler är känt för många, särskilt de som tränar. Men är protein bara till nytta vid styrketräning eller kan det också fylla en funktion vid konditionsträning?

Fett olja

Fett - farligt eller fantastiskt?

Fett är för vissa människor förknippat med ohälsa och för andra med hälsa, men våra kroppar behöver faktiskt fett! Eftersom det innehåller mycket energi är det dock viktigt att se upp med mängderna.

Kolhydrater

Kolhydrater - ett viktigt bränsle

Finns det något näringsämne så omdiskuterat som kolhydraterna och deras vara eller icke vara för en välmående och välpresterande kropp? Kolhydraterna har sina funktioner och klara fördelar, särskilt för dig som är aktiv. Det intressanta är vilken typ av och i vilken omfattning de intas.

Hitta rätt i varans näringsdeklaration

Hitta rätt i näringsdeklarationen

Näringsdeklarationen är frivillig men finns i dag på de flesta produkter. Den anger hur mycket det finns av olika näringsämnen, upplysningar som kan vara till hjälp när man vill välja bra produkter och planera sammansättningen av sina måltider.