Plättar - perfekt plättsmet

1526
31
Plättar - perfekt plättsmet

Vilket barn, eller vuxen för den delen, älskar inte plättar? Här har du ett grundrecept på plättsmet. Stek plättarna gyllene i en plättlagg och servera med strösocker eller sylt, bär och vispad grädde.

Plättar - perfekt plättsmet

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 - 3/4 tsk salt
1 msk smör eller margarin

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1526

Kommentarer

Kristina

2023-01-21

Stek inte för varmt då blir plättar goda och med perfekt konsistens.

Sebastian

2023-01-07

Väldigt lös smet som mest bränner och är svår att vända. Behöver troligtvis mer mjöl.

Annika

2022-10-10

=) =)=)=)

Näringsvärde per portion

Energi 1147 KJ / 274 kCal
Fett 9 g
Salt 1.17 g
Kolhydrater 35 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden