Plättar - perfekt plättsmet

Betyg 3.8 av 5.
1607 personer har röstat
31
Plättar - perfekt plättsmet

Vilket barn, eller vuxen för den delen, älskar inte plättar? Här har du ett grundrecept på plättsmet. Stek plättarna gyllene i en plättlagg och servera med strösocker eller sylt, bär och vispad grädde.

Plättar - perfekt plättsmet

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
6 dl  mjölk
2 1/2 dl  vetemjöl
1/2 - 3/4 tsk  salt
1 msk  smör eller margarin

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
1607 personer har röstat

Kommentarer

Stek inte för varmt då blir plättar goda och med perfekt konsistens.

Kristina

2023-01-21

Väldigt lös smet som mest bränner och är svår att vända. Behöver troligtvis mer mjöl.

Sebastian

2023-01-07

=) =)=)=)

Annika

2022-10-10

Näringsvärde per portion

Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett9 g
Salt1.17 g
Kolhydrater35 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Amerikanska pannkakor
Betyg 4.1 av 5.
9828 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakor - grundsmet
Betyg 4 av 5.
8157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Våfflor grundrecept
Betyg 3.7 av 5.
2975 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka (grundrecept)
Betyg 3.9 av 5.
691 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.3 av 5.
514 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Betyg 4 av 5.
220 personer har röstat
Under 60 min att tillaga