Våfflor grundrecept
Laga våfflor på egen våffelsmet - det blir en lyxig fika! Gör din våffelsmet med ägg för klassiskt krispiga våfflor. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg sedan de gräddade våfflorna på galler så håller de sig frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
100 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
5 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2361 KJ / 564 kCal
Fett28 g
Salt1.8 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej våfflor, tillsatte 1 dl vatten och lät stå en stund i kylen. Blev tjockare smet då, och lite frasigare våfflor pga vattnet./ Kerstin
Kerstin
2024-11-17Bra recept men antalet 6 st stämmer inte. Blir många fler, tappade räkningen efter 10.
Lena
2024-11-11Nu är jag tillbaka igen efter ännu en omgång våfflor. Lika bra som sist. Folk förstår inte att våfflor kan vara olika och att alla våfflor är inte frasvåfflor. Detta är en mer matig traditionell vardagsvåffla. När jag växte upp var frasvåfflor bara till fint. Detta är vad man fick runt om i gårdarna när jag var liten. Föredrar man frasvåfflor kan man ju söka på det.
Bengt
2024-07-25