Med detta recept får du en grundsmet för sockerkaka som du enkelt kan ge olika form och smak genom att tillsätta till exempel lite kardemumma, citrusskal eller kanske malen ingefära. Triss i sockerkaka är perfekt att servera till kaffet på altanen!
Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och smör. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen och inga smaksättningsförslag är medräknade.
Gör så här
Tips
Smakar också fint med en nypa:
Kardemumma.
Malen ingefära.
Rivet skal av grapefrukt eller annan citrusfrukt.
Solroskärnor.
Färsk basilika eller citronmeliss.
Fin smaksättning får kakan när vallmofrö eller kokos används som ströbröd.
För att få en fluffig sockerkaka, vispa ägg och socker länge och använd uppvärmd mjölk istället för kall.
Vad tyckte du om receptet?
621
60 st
Kommentarer
Kajsa
2021-03-28
Fick tips om att efter alla ingredienser blandats avsluta med att ha i två matskedar gräddfil för att få den riktigt saftig, och det blev den verkligen!
Ågot
2021-03-27
Väldigt bra sockerkaksrecept som går att variera precis efter smak. Jag har varmluftsugnen på 175°C och gräddar i 35 min, det blir perfekt:-) /
Eva
2021-03-23
Saftig och jättegod. Strör formen med cocosflingor och tar i rivet apelsin- och citronskal. Mums!
Kommentarer
Kajsa
2021-03-28Fick tips om att efter alla ingredienser blandats avsluta med att ha i två matskedar gräddfil för att få den riktigt saftig, och det blev den verkligen!
Ågot
2021-03-27Väldigt bra sockerkaksrecept som går att variera precis efter smak. Jag har varmluftsugnen på 175°C och gräddar i 35 min, det blir perfekt:-) /
Eva
2021-03-23Saftig och jättegod. Strör formen med cocosflingor och tar i rivet apelsin- och citronskal. Mums!