Saftig sockerkaka

621
60
Saftig sockerkaka

Med detta recept får du en grundsmet för sockerkaka som du enkelt kan ge olika form och smak genom att tillsätta till exempel lite kardemumma, citrusskal eller kanske malen ingefära. Triss i sockerkaka är perfekt att servera till kaffet på altanen!

Skriv ut
Saftig sockerkaka

Ingredienser

1 kaka
3
ägg
3 dl
strösocker
3 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 1/2 dl
mjölk
50 g
smör eller margarin

Smaksättning

kardemumma
malen ingefära
rivet skal av grapefrukt eller annan citrusfrukt
solroskärnor
färsk basilika eller citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen och inga smaksättningsförslag är medräknade.

Gör så här

Tips

Smakar också fint med en nypa:
Kardemumma.
Malen ingefära.
Rivet skal av grapefrukt eller annan citrusfrukt.
Solroskärnor.
Färsk basilika eller citronmeliss.

Fin smaksättning får kakan när vallmofrö eller kokos används som ströbröd.

För att få en fluffig sockerkaka, vispa ägg och socker länge och använd uppvärmd mjölk istället för kall.

Vad tyckte du om receptet?

621

Kommentarer

Kajsa

2021-03-28

Fick tips om att efter alla ingredienser blandats avsluta med att ha i två matskedar gräddfil för att få den riktigt saftig, och det blev den verkligen!

Ågot

2021-03-27

Väldigt bra sockerkaksrecept som går att variera precis efter smak. Jag har varmluftsugnen på 175°C och gräddar i 35 min, det blir perfekt:-) /

Eva

2021-03-23

Saftig och jättegod. Strör formen med cocosflingor och tar i rivet apelsin- och citronskal. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 13895 KJ / 3309 kCal
Fett 127 g
Salt 3.36 g
Kolhydrater 471 g
Protein 66 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept