Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Lyxig äggröra

Det perfekta receptet för en rejäl och lyxig amerikansk frukost eller brunch. En krämig äggröra gör du enkelt av ägg, grädde och smör. Servera med krispig bacon.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar med en gaffel i en bunke.
  2. Smält smöret på medelvärme i en teflonbelagd stekpanna. Häll i äggvispet och låt »stanna« ca 30 sekunder. Rör sedan försiktigt då och då med en träslev, äggröran ska fortfarande vara krämig när den är färdig. Servera genast.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde med soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g smör

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer