Vardagsmotionera

mera

Att leva hälsosamt behöver inte innebära hårda träningspass flera gånger i veckan. Vardagsmotion som att cykla till jobbet gör stor skillnad för både kropp och själ. Men hur hittar man motivationen i all vardagsstress? Polars aktivitetsarmband A360 kan hjälpa dig att komma igång!

Denna artikel är skriven i samarbete med Polar

Vardagsmotion

Att sitta stilla flera timmar i sträck ökar risken för sjukdom, därför är regelbunden rörelse i vardagen viktigt. Att gå i trappor, sträcka på sig eller ta en omväg till kaffemaskinen har större inverkan på vårt välmående än man kanske kan tro. Om du är ung eller gammal spelar ingen roll – det är aldrig för sent för att komma igång. 

– Studier visar att stillasittande i mer än 30 minuter försämrar upptaget av socker från blodet, försämrar blodkärlens hälsa samt ökar risken för blodproppsbildning.  Men det krävs inte mycket för att motverka de negativa effekterna. Att röra på sig ungefär var 30:e minut gör skillnad. Det kan handla om enkla tåövningar och djupa knäböj, eller om att ta en kort promenad på runt tre minuter, säger Örjan Ekblom, forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan. 

Hitta motivationen med Polar A360

Vi behöver alla lite extra pepp i vardagen. Med Polars aktivitetsarmband får du motiverande feedback varje dag. Armbandet registrerar din aktivitet dygnet runt och analyserar till och med hur du sover. Utifrån personliga uppgifter och allmänna hälsorekommendationer får du dagliga mål som är anpassade efter dig och din livssituation. Dessutom får du massor av tips på hur du kommer igång med motion i vardagen.

Mät din vardagsmotion 

Det kan vara svårt att veta om den där cykelturen till affären gör någon skillnad. Polar A360 ger dig daglig feedback på hur dina aktiviteter bidrar till din hälsa. Armbandet visar hur aktiv du varit under dagen och om du har nått dina mål. Du får även konkreta tips som ”promenera i 50 minuter” eller ”jogga i 20 minuter”. 

Intensiv träning 

Aktivitetsarmbandet är också utformat för mer intensiv träning. Det ger dig tillgång till mängder av sportprofiler, som passar olika typer av träning. Det finns bland annat personligt anpassade program för löpning.