UNDER 45 MIN | Medel

Italiensk blomkålspizza

Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st små pizzor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och värm i microvågsugnen i 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. 
  3. Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
  4. Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
  5. Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka.
  6. Grädda ytterligare ca 5 minuter. 
  7. Till servering: Toppa gärna pizzan med ruccola.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 2 st små pizzor
Pizzabotten
  • 200 g blomkål
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl riven mozzarella
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
Topping
  • 1 dl tomatsås
  • 3 - 4 avrunna kronärtskockshjärtan
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 4 skivor lufttorkad skinka
Till servering
  • ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 1785 kJ / 518 kCal