Italiensk blomkålspizza

244
15
Italiensk blomkålspizza

Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Italiensk blomkålspizza

Ingredienser

2 st små pizzor

Pizzabotten

200 g blomkål
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg

Topping

1 dl tomatsås
3 - 4 avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka

Till servering

rucola

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

244

Kommentarer

Peter

2022-11-26

supergoda

Erica

2022-09-23

Hej! Skulle vilja prova men har ingen micro, kan man få motsvarande resultat med ugn eller spis?

Redaktionen ICAse

2022-09-23

Hej Erica! Det går bra att koka blomkålsriset i en kastrull istället för att micra det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Caroline

2022-01-25

Älskar den här pizzabottnen har gjort den i flera år .

Näringsvärde per portion

Energi 1785 KJ / 518 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 17 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden