Italiensk blomkålspizza

221
12
Italiensk blomkålspizza

Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Italiensk blomkålspizza

Ingredienser

2 st små pizzor

Pizzabotten

200 g
blomkål
1/2 dl
riven parmesanost
1/2 dl
riven mozzarella
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
mandelmjöl
1/2 tsk
salt
1
ägg

Topping

1 dl
tomatsås
3 - 4
avrunna kronärtskockshjärtan
1
mozzarella (à 125 g)
4
skivor lufttorkad skinka

Till servering

rucola

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

221

Kommentarer

Selma

2020-08-21

Supergod!!! Kommer göras fler gånger

Annelie

2020-07-04

Hej tänkte prova göra den,har en fråga hur jag räknar ,en portion,är det en liten pizza el för 2 små?

Redaktionen ICAse

2020-07-06

Hej Annelie! Beror ju så klart på hur mycket man äter. Men en liten pizza med en rejäl sallad kan fungera som en middag. Annars skulle jag nog säga två pizzor per port. Blomkålsbottnen mättar ganska bra. Hälsningar Ulrika

Katrin

2020-06-23

Är kaloriberäkningen med eller utan topping?

Redaktionen ICAse

2020-06-24

Hej Katrin! Näringsberäkningen är med topping. Hoppas att du gillar blomkålspizzan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1785 KJ / 518 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 17 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept