Koka ägg

244
31
Koka ägg

Enkelt recept på hur man kokar ägg! Att koka ägg gör du enkelt i kokande vatten. Välj kortare tid för löskokta ägg, lite längre för mjukkokta ägg och ännu längre för hårdkokta ägg. Proteinrikt och gott!

Skriv ut
Koka ägg

Ingredienser

1 portioner
medium stort ägg (à ca 60 g)
vatten

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.Näringsvärdet är baserat på ett ägg.Vi har uppdaterat koktiderna i alternativ 1.

Gör så här

Koka ägg - alternativ 1 (ger ett mer exakt reslutat).
Koka ägg - alternativ 2 (OBS! alla spisar är olika och kokar upp vatten olika snabbt).

Tips

Är du osäker på om ägget är färskt kan du göra ett enkelt test. Lägg ägget i rikligt med vatten. Pinfärska ägg ligger kvar på botten och riktigt gamla ägg "står upp" i vattnet med den trubbiga ändan.

När du väl knäcker ett ägg kan du också se om det är färskt. Gulan ska vara hög, vitan klar, seg och tjock runt gulan och lite mer lättflytande mot kanterna.

Förvara alltid ägg i kylskåpet och titta efter datumstämplingen hur länge det håller. Se här för mer info om hållbarhet Hur länge håller ägg?

Vad tyckte du om receptet?

244

Kommentarer

Jonas

2021-07-28

Hällde i vatten i en kastrull, la i äggen, kokade upp, glömde läsa instruktionerna, glömde sätta timer, väntade någon minut, hällde av vattnet, på med kallt vatten.. De blev hårdkokta ägg till frukost idag.

Marie

2021-07-17

Perfekt mjukkokt ägg när jag la det i kokande vatten. Lättskalat! Det hade nog inget med kokmetiden att göra iofs.

Johanna

2021-05-29

Tiderna är i receptet är utbytta!

Näringsvärde per portion

Energi 345 KJ / 82 kCal
Fett 6 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 0.2 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept