Hoppa till sidans innehåll

Kavla upp ärmarna, ta på dig förklädet och baka söta pajer som får fikagästerna att storkna. Bjud på vegansk chokladpaj, cobbler med plommon eller en banoffee paj!

Recept och styling Sara Aasum Hultberg Foto Emma Shevtzoff
Tips: Här hittar du fler recept på efterrättspajer!

  • Vegansk chokladpaj

    Vegansk chokladpaj

    En syndigt god chokladpaj som dessutom är vegansk och kan bakas utan ugn! En botten av digestivekex och en fyllning av mörk choklad och kokosmjölk utgör denna lena och smakrika paj för alla chokladälskare. Toppa gärna med kaksmulor.

    - Vegansk chokladpaj

    Spara

  • Banoffee paj

    Banoffee paj

    Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.

    - Banoffee paj

    Spara

  • Cobbler med plommon och mynta

    Cobbler med plommon och mynta

    Cobbler är en fruktpaj och består av en fyllning med frukt eller bär som täcks av deg. Här har vi låtit söta plommon och fräsch mynta stå för smaksättningen i denna amerikanska klassiker.

    - Cobbler med plommon och mynta

    Spara

  • Crème brûlée-paj

    Crème brûlée-paj

    Är inte crème brûlée den ultimata efterrätten så säg! Prova en variant på den populära desserten i pajform och låt den krämiga fyllningen med smak av vanilj ta plats på en pajbotten. Avsluta på klassiskt vis med att bränna av socker på toppen för en gyllene och knäckig yta.

    - Crème brûlée-paj

    Spara

  • Tarte med körsbär och mascarpone

    Tarte med körsbär och mascarpone

    En vacker tarte med likörmarinerade körsbär och krämig fyllning på mascarponeost och crème fraiche. Imponera lite extra på fikagästerna genom att skapa ett vackert mönster av flätad deg på toppen och pudra pajen med florsocker innan servering.

    - Tarte med körsbär och mascarpone

    Spara