Päronpaj med smak av hasselnöt och citron

Ljuvlig päronpaj som passar lika bra till fikat som söt avslutning på en måltid. Pajen fylls med inkokta päronhalvor och en smet där du blandar ägg, socker och hasselnötsmjöl. Med den fyllningen blir päronpajen helt oemotståndligt god. Servera gärna pajen med lättvispad grädde eller glass.

Ingredienser
10 bitar
Pajdeg
175 g rusmtempererat smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
Päron
1 citron (saften)
4 - 5 hårda päron (t ex conference)
1 dl strösocker
5 dl vatten
Fyllning
2 ägg
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron (skalet)
1 dl hasselnötsmjöl
Till servering
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde eller vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde eller vaniljglass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Spar lagen som päronen är kokta i. Späd med lite vatten och drick som saft.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1428 KJ / 341 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer