Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Enkel äppelpaj

(106)
45 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En enkel äppelpaj med ett krispigt lock av smuldeg och en härlig fyllning av äpplen och kanel. Lättbakad och uppskattad paj som passar alla tillfällen. Äppelpajen serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
Fyllning
  • 5 äpplen (fasta, syrliga)
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
Till servering
  • glass eller vaniljsås
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1x1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
  3. Till servering: Servera med glass eller vaniljsås.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri ersättningsprodukt att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt att servera till.