Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Enkel äppelpaj

En enkel äppelpaj med ett krispigt lock av smuldeg och en härlig fyllning av äpplen och kanel. Lättbakad och uppskattad paj som passar alla tillfällen. Äppelpajen serveras med vaniljsås eller glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1x1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Bred ut degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, 25-30 min (beroende på ugn) tills den är gyllenbrun.
  3. Till servering: Servera med glass eller vaniljsås.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri ersättningsprodukt att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt att servera till.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Vi har nu gjort om receptet med största ändringen på minskat socker.
Har du söta äpplen kan du prova att minska mängden socker i fyllningen.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
Fyllning
  • 4 äpplen (fasta, syrliga)
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
Till servering
  • glass eller vaniljsås

Näringsvärde
Per portion

Energi 1153 kJ / 276 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer