Enkel äppelpaj
En enkel äppelpaj med ett krispigt lock av smuldeg och en härlig fyllning av äpplen och kanel. Lättbakad och uppskattad paj som passar alla tillfällen. Äppelpajen serveras med vaniljsås eller glass.
Ingredienser
1 sats
Fyllning
4 äpplen (fasta, syrliga)
2 msk socker
1 msk kanel
Pajdeg
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
100 g smör eller margarin
Till servering
glass eller vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Energi1153 KJ / 276 kCal
Fett11 g
Salt0.15 g
Kolhydrater43 g
Protein1 g
Kommentarer
Det var enkelt och god jag rekommenderar receptet mycket. fån, Adam 11 år gammal.
Marine
2024-11-10Hej Adam! Kul att du gillade pajen! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-12Jag följde Daniels rekommenderade 4 dl mjöl, 150 gr smör, 0,5 dl socker. En nypa salt i mördegen. Lite mindre kanel än 1 msk.
Anna
2024-11-02Hej! Om jag inte har pajform utan bara en glasmatlåda (rektangulär från Ikea) visst kan jag bara minska lite på satsen då så får det plats och blir en miniäppelpaj? Har även ganska små äpplen jag fått, något mjöliga. Alla tips är välkomna! Mvh Sebastian
Sebastian
2024-08-30Hej Sebastian! Det kommer funka fint. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-30