Äppelpajblondie
Blondie är som en ljus brownie som här kombinerats med äppelpajens klassiska komponenter; smuldeg, äpple, kanel och kardemumma. Resultatet blir en seg och god kaka med saftiga äpplen och ett knaprigt täcke av smuldeg som avnjuts bäst med vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
12 bitar
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 krm bakpulver
100 g kallt smör
1/2 dl ljus sirap
Blondiebotten
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 rumstempererade ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 små äpplen
1 msk strösocker
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
smör till formen
Till servering
vaniljsås (se länk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1745 KJ / 417 kCal
Fett21 g
Salt0.9 g
Kolhydrater53 g
Protein4 g
Kommentarer
Resultatet blev bra. Det är en stor kaka, precis som receptet anger, men 12 bitar. Tycker personligen att den är godare med lättvispad grädde än vaniljsås då kakan i sig är väldigt söt. Den fick godkänt smakmässigt men lite väl komplicerad utan att smaken av det brynta smöret märks så mycket.
Martina
2024-11-10Fantastisk god och en ny favorit här hemma, rekommenderar dock 5-10 minuter längre i ugnen.
Helen
2024-11-08Så god! Höjde till 200 grader och över/undervärme i 40 minuter, blev perfekt.
Anna
2024-11-05