Den här knäckiga jordgubbspajen har en härlig kombination av sött och knaprigt. Du bakar den med saftiga färska jordgubbar och toppar med en smet på bland annat smör, havregryn, socker och sirap som blir till ett krispigt och knäckigt täcke i ugnen. Jordgubbspajen är oemotståndlig som fika eller som en enkel dessert på sommardagar och festliga tillfällen. Servera den med lättvispad grädde och vi kan lova at du kommer att imponera på dina gäster!
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Receptet fungerar knappt. Blir för mycket vätska från jordgubbarna. Hitta recept någon annan stans om ni ska göra denna pajen!
Sanne paxillus
2023-06-22Hej Sanne Paxillus! Hade du färska jordgubbar i pajen när du bakade den? Vi har provbakat med färska jordgubbar och tycker inte att det blev för mycket vätska. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29