Jordgubbspaj
Den här knäckiga jordgubbspajen har en härlig kombination av sött och knaprigt. Du bakar den med saftiga färska jordgubbar och toppar med en smet på bland annat smör, havregryn, socker och sirap som blir till ett krispigt och knäckigt täcke i ugnen. Jordgubbspajen är oemotståndlig som fika eller som en enkel dessert på sommardagar och festliga tillfällen. Servera den med lättvispad grädde och vi kan lova at du kommer att imponera på dina gäster!
Ingredienser
8 portioner
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
750 g färska jordgubbar
matfett (till pajformen)
Serverinsgförslag
glass eller vaniljvisp
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater53 g
Protein3 g
Kommentarer
Pajen blev väldigt rinnig, komplettera receptet med att blanda jordgubbarna med lite socker blandat med potatismjöl.
Astrid
2024-06-26Testade med rabarber (frysta) och lade på extra socker blandat med potatismjöl. Blev uppskattat! Nästa gång dka jag prova att tillsätta kardemumma.
Emelie
2024-01-13Receptet fungerar knappt. Blir för mycket vätska från jordgubbarna. Hitta recept någon annan stans om ni ska göra denna pajen!
Sanne paxillus
2023-06-22Hej Sanne Paxillus! Hade du färska jordgubbar i pajen när du bakade den? Vi har provbakat med färska jordgubbar och tycker inte att det blev för mycket vätska. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29