Smördegspaj med vaniljkräm och hallon
Skapa magi i köket med denna smördegspaj fylld med hallonsylt och silkeslen, hemgjord vaniljkräm toppad med vispad grädde och färska hallon. En ny favorit på dessertbordet och fikastunden!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
6-8 portioner
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3 %)
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
6 äggulor
1 krm salt
4 msk vetemjöl
1 förp kyld smördeg (à ca 280 g)
1 1/2 dl hallonsylt
smör till formen
Till servering
2 dl vispgrädde
125 g färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på per portion på 6 port med grädde och hallon till servering.
Energi2608 KJ / 623 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Kommentarer
Jättegod! Jag serverade grädden och hallonen för sig så kan var och en ta så mycket de vill ha och eventuella rester blir lättare att spara. Jag använde en nonstick pajform med löstagbar botten, då behövdes varken extra smör eller bakplåtspapper.
Kristina
2024-08-02Ska man smöra en form och sedan lägga I bakplåtspapper. Det måste väl vara antingen eller...
Brittmarie
2024-07-01Hej BrittMarie! Här är nog tanken att smörpappret lättare ska passa i stekpannan om den först "limmas" med smör. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-01God efterrätt, men i receptet använder man vetemjöl i vaniljkrämen vilket ger en grå oaptitlig färg. Maizena skulle kanske funka bättre?
Carin
2024-06-25Hej Carin! Tråkigt att krämen blev grå. Det borde inte bero på mjölet, används aluminiumkastrull så kan den bli missfärgad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-25