Smördegspaj med vaniljkräm och hallon

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Smördegspaj med vaniljkräm och hallon

Skapa magi i köket med denna smördegspaj fylld med hallonsylt och silkeslen, hemgjord vaniljkräm toppad med vispad grädde och färska hallon. En ny favorit på dessertbordet och fikastunden! 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Smördegspaj med vaniljkräm och hallon

Ingredienser

6-8 portioner
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3 %)
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
6 äggulor
1 krm salt
4 msk vetemjöl
1 förp kyld smördeg (à ca 280 g)
1 1/2 dl hallonsylt
smör till formen

Till servering

2 dl vispgrädde
125 g färska hallon

Gör så här

00:03:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat

Kommentarer

Hej ICA-köket. Använde ni en AI-assistent för att skriva svar på Maries fråga? Om man nu vill ta en färdig vaniljkräm istället för att laga en själv, varför ska man då tillsätta vetemjöl och ägg? Den köpta vaniljkrämen är ju redan klar. Kan ni förklara hur ni tänkte med det svaret?

Christian

2025-04-15

Hej Christian! Det hade varit lugnare för oss alla om Tove varit en AI-assistent;) men så är inte fallet. Den färdiga vaniljkrämen kommer inte att klar värmen i ugnen utan behöver något som stabiliserar upp den. Där av Toves tips. Hälsningar Niclas

ICA-köket

2025-04-16

Kan man "fuska" och använda köpt färdig vaniljsås och ha i mjölet och sen följa receptet med gräddning osv? Tänkte om man har ont om tid

Marie

2025-04-15

Hej Marie! Det var en svår fråga. Om jag får gissa så tror jag att det skulle funka. Men jag skulle ha tillsatt 1-2 uppvispade ägg också för säkerhets skull. Så ta 7 dl vaniljsås och tillsätt mjöl och ägg så måste det ju funka. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-04-15

Jättegod! Jag serverade grädden och hallonen för sig så kan var och en ta så mycket de vill ha och eventuella rester blir lättare att spara. Jag använde en nonstick pajform med löstagbar botten, då behövdes varken extra smör eller bakplåtspapper.

Kristina

2024-08-02

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på per portion på 6 port med grädde och hallon till servering.
Energi2608 KJ / 623 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Napoleonbakelse
Betyg 1.8 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Dansk fastlagsbulle
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Prinsesstårta i glas
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad