Blodapelsin- och marängpaj

4
2
Blodapelsin- och marängpaj

Baka blodapelsin- och marängpaj med en sötsyrlig och vackert rosa blodapelsincurd som fylls i ett krispigt pajskal av mördeg och toppas med fluffig, italienskt maräng. En rosa dessertdröm som ger vår- och sommarkänslor!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Blodapelsin- och marängpaj

Ingredienser

10 små pajer

Mördeg

200 g kallt smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 ägg
ev 1 - 2 msk kallt vatten

Blodapelsincurd

2 gelatinblad
2 dl färskpressad blodapelsinjuice (2 dl motsvarar ca 2-3 apelsiner)
3 msk finrivet skal av blodapelsin
1/2 dl färskpressad citronjuice (1/2 dl juice motsvarar ca 1 citron)
3 1/2 dl strösocker
5 ägg
150 g smör

Italiensk maräng

4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Det går bra att göra pajen i en stor pajform ca 28 cm i diameter och grädda i ca 10 min.
Istället för blodapelsin kan du använda apelsin eller röd grapefrukt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Annie

2023-02-01

Kan man göra detta recept i en stor pajform istället?

Redaktionen ICAse

2023-02-02

Hej Annie! Jag det går bra, i Tips texten lite längre ner i receptet hittar du instruktioner hur du gör :) Lycka till, hälsningar Ulrika

Jakob

2023-01-23

Smakerna är goda men curden blir för lös och rinnig med de proportioner som är nu. Titta på citronmaräng från buffé 2019 för ett bättre recept och byt citron mot blodapelsin om ni vill ha andra smaker.

Näringsvärde per portion

Energi 2801 KJ / 670 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 84 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden