Blodapelsin- och marängpaj

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
5
Blodapelsin- och marängpaj

Baka blodapelsin- och marängpaj med en sötsyrlig och vackert rosa blodapelsincurd som fylls i ett krispigt pajskal av mördeg och toppas med fluffig, italienskt maräng. En rosa dessertdröm som ger vår- och sommarkänslor!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Blodapelsin- och marängpaj

Ingredienser

10 små pajer

Mördeg

200 g  kallt smör
1 dl  strösocker
5 dl  vetemjöl
1 krm  salt
1   ägg
ev 1 - 2 msk  kallt vatten

Blodapelsincurd

2   gelatinblad
2 dl  färskpressad blodapelsinjuice (2 dl motsvarar ca 2-3 apelsiner)
3 msk  finrivet skal av blodapelsin
1/2 dl  färskpressad citronjuice (1/2 dl juice motsvarar ca 1 citron)
3 1/2 dl  strösocker
5   ägg
150 g  smör

Italiensk maräng

4   äggvitor
2 1/2 dl  strösocker
3/4 dl  vatten

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Det går bra att göra pajen i en stor pajform ca 28 cm i diameter och grädda i ca 10 min.
Istället för blodapelsin kan du använda apelsin eller röd grapefrukt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Allvarligt talat ni har inte alls koll på mängderna till det här receptet. Nu står jag här med sex st tartelettes, fyllda med curd. Jag har minst 75% curd över och imorgon ska jag tydligen spritsa över 2 LITER (fylld GB-glasslåda) italiensk maräng?! Ett totalt slöseri med råvaror, fyllning och topping räcker till minst 20 st. Hoppas det smakar bra iaf.

Jonas

2023-02-16

Borde det inte vara bara äggulor i curden inte 5 hela ägg?

Anders

2023-02-10

Stämmer verkligen mängd och balans ingredienser? Det blev en massa curd över! Vi var även tvungna att dubbla mängden gelatin. Även marängen var i överflöd.

Anders

2023-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2801 KJ / 670 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater84 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängtoppade apelsinhalvor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blodapelsin- och vallmokaka
Betyg 5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronmarängpaj
Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodapelsin-spritzer
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga