Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klyfta äpplena och lägg i en ugnssäker form.
  3. Strö havregryn och kanel över äpplena.
  4. Smält ihop smör och honung och ringla över äpplena.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Servera äppelklyftorna med glassen.

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Välj glass gjord på havre eller soja.
Gör äggfri: använd glass utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äpplen
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 msk kanel
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1415 kJ / 338 kCal