Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
3 äpplen
1/2 dl havregryn
1/2 msk kanel
2 msk smör
2 msk honung
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett17 g
Kolhydrater41.7 g
Protein3.7 g
Kommentarer
Enkel,snabb, god och inte för söt! 👍
Anders
2024-10-12Enkelt och gott =) Kan även göras glutenfri * två tummar upp*
Charlotte
2023-10-01Supergott, men jag dubblade smör och honung 🙂
Eva
2023-09-20