Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

46
7
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Ingredienser

4 portioner
3 äpplen
1/2 dl havregryn
1/2 msk kanel
2 msk smör
2 msk honung

Till servering

vaniljglass

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Välj glass gjord på havre eller soja.
Gör äggfri: använd glass utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Lina

2022-01-23

Gott och snabbt tillagat. Dock behövs mer kanel o honung än vad som står för att de ska smaka annat än äpple

Jenny

2021-12-09

Smakar bara äpple. Tog mer kanel och honung än vad som stod i receptet men det märktes inte. Jag tror det blir godare med strösocker, så det blir att testa med det nästa gång.

Anette

2021-11-06

Använd riktigt god d vaniljglass, gör stor skillnad.

Näringsvärde per portion

Energi 1415 KJ / 338 kCal
Fett 17 g
Kolhydrater 41.7 g
Protein 3.7 g
Läs mer om näringsvärden