Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2012
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Välj glass gjord på havre eller soja.
Gör äggfri: använd glass utan ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lina
2022-01-23Gott och snabbt tillagat. Dock behövs mer kanel o honung än vad som står för att de ska smaka annat än äpple
Jenny
2021-12-09Smakar bara äpple. Tog mer kanel och honung än vad som stod i receptet men det märktes inte. Jag tror det blir godare med strösocker, så det blir att testa med det nästa gång.
Anette
2021-11-06Använd riktigt god d vaniljglass, gör stor skillnad.