Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
10
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Ingredienser

4 portioner
3   äpplen
1/2 dl  havregryn
1/2 msk  kanel
2 msk  smör
2 msk  honung

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Enkel,snabb, god och inte för söt! 👍

Anders

2024-10-12

Enkelt och gott =) Kan även göras glutenfri * två tummar upp*

Charlotte

2023-10-01

Supergott, men jag dubblade smör och honung 🙂

Eva

2023-09-20

Näringsvärde per portion

Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett17 g
Kolhydrater41.7 g
Protein3.7 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Sockerstekta äpplen med havregryn
Betyg 4.4 av 5.
141 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smulpaj med äpple
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgott med nöt- och havresmul
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga