Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat
9
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Ingredienser

4 portioner
3   äpplen
1/2 dl  havregryn
1/2 msk  kanel
2 msk  smör
2 msk  honung

Till servering

vaniljglass

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Välj glass gjord på havre eller soja.
Gör äggfri: använd glass utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott =) Kan även göras glutenfri * två tummar upp*

Charlotte

2023-10-01

Supergott, men jag dubblade smör och honung 🙂

Eva

2023-09-20

Gott och snabbt tillagat. Dock behövs mer kanel o honung än vad som står för att de ska smaka annat än äpple

Lina

2022-01-23

Näringsvärde per portion

Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett17 g
Kolhydrater41.7 g
Protein3.7 g

Testa liknande recept

Sockerstekta äpplen med havregryn
Betyg 4.4 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Smulpaj med äpple
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgott med nöt- och havresmul
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga