Pecanpaj

Betyg 2.9 av 5.
180 personer har röstat
13
Pecanpaj

Uppskattad paj med en fantastisk fyllning av mörk sirap, vaniljsocker, farinsocker, ägg och pecannötter. En mästerlig paj att bjuda på till efterrätt. Servera pajen med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Pecanpaj

Ingredienser

12 bitar

Deg

100 g  smör
2 1/2 dl  vetemjöl
1 msk  socker
1/2 tsk  salt
2 msk  iskallt vatten

Fyllning

30 g  smör
2   ägg
2 1/2 dl  mörk sirap
1 tsk  vaniljsocker
3/4 dl  farinsocker
2 msk  vetemjöl
3 dl  pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Välj gärna en pajform med ca 28 cm i diameter för bästa resultat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
180 personer har röstat

Kommentarer

Den blev så gott! Och den såg ut exakt samma som i bilden.

Fatema

2022-06-28

Detta recept blir sååå gott! Men låt gärna pajen vila i några minuter eftersom den är väldigt rinnig när den kommer direkt ur ugnen, vi brukar låta den vila i ca 15-25 minuter. Den är fortfarande varm då och man får en perfekt paj!

Ida

2021-12-03

Dåligt recept. Lade i en form samma mått. Hade i ugn i 1 hel timme. Skulle lyfta ur pajen halva fyllningen rann ut. Jag tror ni behöver trycka på att man inte ska ha en för djup form. Jag tror det var det som blev fel i alla fall!

Martina

2021-11-19

Testa liknande recept

Små pekanpajer
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pikanta pecannötter
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjölkchokladbiscotti med pecannötter
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pecannötpaj med choklad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sticky buns
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga