Pecanpaj

177
13
Pecanpaj

Uppskattad paj med en fantastisk fyllning av mörk sirap, vaniljsocker, farinsocker, ägg och pecannötter. En mästerlig paj att bjuda på till efterrätt. Servera pajen med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Pecanpaj

Ingredienser

12 bitar

Deg

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk iskallt vatten

Fyllning

30 g smör
2 ägg
2 1/2 dl mörk sirap
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
3 dl pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Välj gärna en pajform med ca 28 cm i diameter för bästa resultat.

Vad tyckte du om receptet?

177

Kommentarer

Fatema

2022-06-28

Den blev så gott! Och den såg ut exakt samma som i bilden.

Ida

2021-12-03

Detta recept blir sååå gott! Men låt gärna pajen vila i några minuter eftersom den är väldigt rinnig när den kommer direkt ur ugnen, vi brukar låta den vila i ca 15-25 minuter. Den är fortfarande varm då och man får en perfekt paj!

Martina

2021-11-19

Dåligt recept. Lade i en form samma mått. Hade i ugn i 1 hel timme. Skulle lyfta ur pajen halva fyllningen rann ut. Jag tror ni behöver trycka på att man inte ska ha en för djup form. Jag tror det var det som blev fel i alla fall!

Testa liknande recept

Pizookie
Banankaka
Vaniljbullar
Polka sandwich
Chocolate chip cookies
Cookie-kladdkaka