Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pecanpaj

Uppskattad paj med en fantastisk fyllning av mörk sirap, vaniljsocker, farinsocker, ägg och pecannötter. En mästerlig paj att bjuda på till efterrätt. Servera pajen med vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Skär smöret i tärningar. Nyp ihop eller mixa i matberedare smör, mjöl, socker och salt.
  2. Tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg i plastfolie och låt vila 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Fyllning: Smält smöret. Vispa äggen och blanda med smör, sirap, vaniljsocker, farinsocker och vetemjöl. Tillsätt nötterna.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat underlag. Klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för 12 bitar), med degen. Nagga med en gaffel. Häll smeten i formen och tillaga i ugnen 40-50 minuter. Servera gärna med vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, bjud med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Deg
  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 1/3 dl iskallt vatten
Fyllning
  • 30 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mörk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,8 dl farinsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer