Pecanpaj

Uppskattad paj med en fantastisk fyllning av mörk sirap, vaniljsocker, farinsocker, ägg och pecannötter. En mästerlig paj att bjuda på till efterrätt. Servera pajen med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
12 bitar
Deg
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 msk iskallt vatten
Fyllning
30 g smör
2 ägg
2 1/2 dl mörk sirap
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
3 dl pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)
Gör så här
01:00:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1376 KJ / 329 kCal
Fett17 g
Salt0.8 g
Kolhydrater39 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket god paj. Jag testade använda 0.5 dl mindre sirap utefter övriga kommentarer och upplevde att pajen inte blev rinnig. Eventuellt lite väl mycket salt i pajskalet. Kommer baka denna igen!
Elisabeth
2025-01-16Fyllningen är otroligt söt! Nästan för söt, och det tog tid för den att stelna så pass att inte allt rann ut som en soppa trotts rätt storlek på formen.
Josefin
2024-09-04Fantastiskt god!
Monica
2023-10-29