Knaprig blåbärspaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Knaprig blåbärspaj

Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg blåbären i en pajform. Pudra över potatismjöl och socker. Blanda med en sked.
  3. Deg: Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn, vetegroddar och mandel.
  4. Låt degen svälla ca 10 minuter. Smula degen över blåbären.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna några minuter.
  6. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.

För alla

Pajen är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är inkl. vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blåbär (frysta eller färska)
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl socker
Deg
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1/2 dl finhackad mandel
Till servering
  • ev grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4277 kJ / 1022 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept