Knaprig blåbärspaj
Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås!
Ingredienser
4 portioner
500 g blåbär (frysta eller färska)
2 msk potatismjöl
1/2 dl socker
Deg
100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl finhackad mandel
Till servering
grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknat inklusive en port vaniljsås.
Energi4277 KJ / 1022 kCal
Fett71 g
Salt0.5 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g
Kommentarer
God paj. Man kan minska på sockret genom att inte strl socker på blåbären och att endast använda en halv deciliter socker i degen. Blir lika god för det. Smakerna kommer fram bättre på grund av det.
Martin
2022-04-18Fantastiskt god paj! Och enkel att göra. Den kommer att bli en "favorit i repris" i vår familj!
Eva
2020-08-31Det funkade bra med majsstärkelse då jag inte hade potatismjöl.
Gunilla
2020-07-14