Knaprig blåbärspaj

89
14
Knaprig blåbärspaj

Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås!

Skriv ut
Knaprig blåbärspaj

Ingredienser

4 portioner
500 g
blåbär (frysta eller färska)
2 msk
potatismjöl
1/2 dl
socker

Deg

100 g
smör eller margarin
3/4 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
1 1/4 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
havregryn
1/2 dl
vetegroddar
-
1/2 dl finhackad mandel

Till servering

grädde, vaniljsås eller vaniljglass

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och serveringsalternativet mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsberäkningen är beräknat inklusive en port vaniljsås.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Eva

2020-08-31

Fantastiskt god paj! Och enkel att göra. Den kommer att bli en "favorit i repris" i vår familj!

Gunilla

2020-07-14

Det funkade bra med majsstärkelse då jag inte hade potatismjöl.

Anna

2020-05-12

Om man inte har vetegroddar hemma, vad kan man ersätta dem med?

Redaktionen ICAse

2020-05-13

Hej Anna! Du kan ta t ex havregryn istället för vetegroddar. Vi har dock inte provbakat med att byta ut vetegroddar mot havregryn men det ska gå bra att göra så. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 4277 KJ / 1022 kCal
Fett 71 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 81 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept