Knaprig blåbärspaj

107
15
Knaprig blåbärspaj

Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås!

Knaprig blåbärspaj

Ingredienser

4 portioner
500 g blåbär (frysta eller färska)
2 msk potatismjöl
1/2 dl socker

Deg

100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl finhackad mandel

Till servering

grädde, vaniljsås eller vaniljglass

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och serveringsalternativet mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsberäkningen är beräknat inklusive en port vaniljsås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

107

Kommentarer

Martin

2022-04-18

God paj. Man kan minska på sockret genom att inte strl socker på blåbären och att endast använda en halv deciliter socker i degen. Blir lika god för det. Smakerna kommer fram bättre på grund av det.

Eva

2020-08-31

Fantastiskt god paj! Och enkel att göra. Den kommer att bli en "favorit i repris" i vår familj!

Gunilla

2020-07-14

Det funkade bra med majsstärkelse då jag inte hade potatismjöl.

Näringsvärde per portion

Energi 4277 KJ / 1022 kCal
Fett 71 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 81 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden