Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

7
0
Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Glutenfri äppelpaj som får en perfekt, knäckig yta. Äpplena kryddas med kardemumma och själva pajdegen gör du av hasselnötsmjöl och glutenfria havregryn. Servera gärna med lite vispad grädde.

Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Ingredienser

8 portioner
600 g äpplen (600 g motsvarar ca 3-4 st)
1 tsk kardemummakärnor
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl hasselnötsmjöl
3 1/2 dl glutenfria havregryn

Till servering

lättvispad grädde eller vaniljsås

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av smör och grädde. Välj laktosfritt serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Testa liknande recept

Operabakelse
Krämbulle
Churros semla
Marängsviss
Semmelmunk