Glutenfri äppelpaj med knäckig yta
Glutenfri äppelpaj som får en perfekt, knäckig yta. Äpplena kryddas med kardemumma och själva pajdegen gör du av hasselnötsmjöl och glutenfria havregryn. Servera gärna med lite vispad grädde.
Ingredienser
8 portioner
600 g äpplen (600 g motsvarar ca 3-4 st)
1 tsk kardemummakärnor
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl Risenta hasselnötsmjöl
3 1/2 dl glutenfria havregryn
Till servering
lättvispad grädde eller vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Säger som flera här: för söt men bra recept att ha i bakfickan. Tycker också att det är mycket fett så kommer testa dra ner på också det. Jättegoda i grunden!
Ingrid
2022-11-17Bjöd mina kollegor på den och alla tyckte den var jättegod. Lätt att gör och går att förbereda dagen innan.
Ulrika helen
2022-09-28God, men för söt. Bytte ut socker och sirap mot 1/2 dl råsocker och 0,75 dl honung. Ändå för söt. Kommer dock göra den igen, fast med mindre socker.
Natalie
2022-09-25