Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat
6
Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Glutenfri äppelpaj som får en perfekt, knäckig yta. Äpplena kryddas med kardemumma och själva pajdegen gör du av hasselnötsmjöl och glutenfria havregryn. Servera gärna med lite vispad grädde.

Glutenfri äppelpaj med knäckig yta

Ingredienser

8 portioner
600 g äpplen (600 g motsvarar ca 3-4 st)
1 tsk kardemummakärnor
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl Risenta hasselnötsmjöl
3 1/2 dl glutenfria havregryn

Till servering

lättvispad grädde eller vaniljsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Säger som flera här: för söt men bra recept att ha i bakfickan. Tycker också att det är mycket fett så kommer testa dra ner på också det. Jättegoda i grunden!

Ingrid

2022-11-17

Bjöd mina kollegor på den och alla tyckte den var jättegod. Lätt att gör och går att förbereda dagen innan.

Ulrika helen

2022-09-28

God, men för söt. Bytte ut socker och sirap mot 1/2 dl råsocker och 0,75 dl honung. Ändå för söt. Kommer dock göra den igen, fast med mindre socker.

Natalie

2022-09-25

Testa liknande recept

Nyttigare rabarberpaj
Betyg 4.1 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria kanelbullar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria tekakor
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj med granola
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga