Världens godaste äppelsmulpaj

Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
6 portioner
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)
Fyllning
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)
smör till formen
Till servering
vispad grädde
vaniljsås
glass
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
För mycket socker!!!
Monica
2025-02-02Supergod, ska bara ta 1 dl socker nästa gång jag gör den dock. En aning för söt men beror ju på äpplena också.
Linda
2025-01-30Jätte Smarrigt, tycker både stora & små här hemma ;) ♡ Utökade dock m cirka(.!) 25g smör/0,5dl mjöl/1dl havregryn då d kändes som alltför lite deg i förhållande till äpplen ;) Rekommenderas.!
Emma
2025-01-28