Världens godaste äppelsmulpaj

1377
186
Världens godaste äppelsmulpaj

Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Världens godaste äppelsmulpaj

Ingredienser

6 portioner
ca 800 g
äpplen
1 tsk
kanel
2 tsk
socker
1 krm
flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)
-
smör till formen

Smul

125 g
kallt smör
2 dl
vetemjöl
1 dl
havregryn
1 1/2 dl
socker
1/2 - 1 tsk
flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)

Till servering

vispad grädde
vaniljsås
glass

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och vaniljvisp, grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och vaniljvisp, glass eller grädde.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller välj grädde.

Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman. Ha i lite salt i taget och smaka på smulet tills du tycker att smulet är lagom salt!

Vad tyckte du om receptet?

1377

Kommentarer

Marita

2021-09-18

Vår favorit

Lena

2021-09-15

Väldigt god

Virginia

2021-09-12

Supergod!! Bästa receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 1684 KJ / 402 kCal
Fett 19 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept