Världens godaste äppelsmulpaj

Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
6 portioner
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)
Fyllning
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)
smör till formen
Till servering
vispad grädde
vaniljsås
glass
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
506 stTemperatur?
Birgitta
Hej! Temperaturen i ugnen ska vara 225 grader. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
0,5 dl socker istället för 1,5 dl
Garmyn
Super gott och bra recept. Halverar sockret dock.
Erica
En väldigt enkel, god och uppskattad äppelpaj, kan varmt rekommendera detta recept
Christine
Jättegod smulpaj (även om jag föredrar knäckig paj med hyvlat smör). Som andra säger: dra ned på sockret (halva mängden), blanda i vanilj- och farinsocker i den mängden. Hur sött det upplevs påverkas säkert av hur syrligt äpple man använder. Gott med mortlar kardemumma. Jag valde också att sänka värmen i ugnen till 175 grader, använde folie över de första 10 minuterna. Gör gärna ICAs recept på rårörd vaniljsås till.
Anna
Alldeles för hög värme, för min ugn i alla fall. 175 grader hade räckt.
Jeanette
Mycket god,jag smälte smöret det gick bra 👍
Anita
Underbart god paj som man inte kan misslyckas med!
Anette
Går de bra tillaga pajen i Micro ?
Marianne
Hej Marianne! Om du använder micro så kommer den tyvärr inte att bli frasig och härlig. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Såg inte så speciell ut, men vi blev totalt överraskade av den goda smaken!
Inger anita