Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2011
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och vaniljvisp, grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och vaniljvisp, glass eller grädde.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller välj grädde.
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Eva
2021-03-20Saltet är hela grejen, fantastisk smak, kommer göra denna igen
Britt-marie
2021-03-16Ett bra grundrecept. Själv uteslöt jag sockret. Bytte ut vetemjölet till Dinkelmjöl. Perfekt för mig!
Mats
2021-03-13Helt OK men saltet känns onödigt, blir lite som grötsmak. Bättre blanda i lite sötmandelflingor samt havreflingor och vetemjöl i 2:1 (ist f 1:2)