Kolapaj med bär och färskost

Har du lite tid över och vill baka en förstklassig och utsökt efterrätt ska du testa det här receptet på kolapaj med bär och färskost. Den söta pajen tillsammans med syrliga bär och vaniljkvarg skapar en magisk smakkombination som alla kommer älska
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Ingredienser
12 portioner
Pajdeg
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 - 2 msk kallt vatten
Kolafyllning
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
200 g smör
Till servering
1 l blandade bär t ex hallon och blåbär
2 burkar kvarg (à 2 1/2 dl)
4 tsk vaniljsocker
För alla
Kolapajen är fri från ägg men innehåller mjölk och gluten.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajdeg efter eget recept.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa pajen.
Fakta: Varför ska pajdegen vila? Jo, för då "krymper" inte degen vid gräddningen.
Fakta: Varför ska pajdegen vila? Jo, för då "krymper" inte degen vid gräddningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett30 g
Kommentarer
Jättehärligt recept- ska prova dom flesta!!
Eva
2018-08-06En mycket uppskattad paj på denna adressen! Har gjort den otalliga gånger, och varje gång är den lika god. Det är tillsammans med bären och vaniljkesellan den kommer till sin rätt, när det söta möter det syrliga. Lycka till!
Annika
2010-01-02Absolut underbar paj! Jättegod! Inget man svänger ihop i en handvändning, men väl värt besväret. Håller dock med om att degen var väldigt smulig. Kan tipsa om att hålla er till smör som det står i receptet, tänkte inte på det utan använde vårt vanliga flytande margarin i kola smeten. Kolan stelnade inte riktigt utan förblev lite seg-rinnig.. men lika gott var det för det!
Minna
2007-05-21