Kolapaj med bär och färskost

Har du lite tid över och vill baka en förstklassig och utsökt efterrätt ska du testa det här receptet på kolapaj med bär och färskost. Den söta pajen tillsammans med syrliga bär och vaniljkvarg skapar en magisk smakkombination som alla kommer älska
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Ingredienser
12 portioner
Pajdeg
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 - 2 msk kallt vatten
Kolafyllning
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
200 g smör
Till servering
1 l blandade bär t ex hallon och blåbär
2 burkar kvarg (à 2 1/2 dl)
4 tsk vaniljsocker
Gör så här
00:30:00
00:25:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett30 g
Kommentarer
20 minuter är alldeles för länge att koka kolan. Det blev knäck av den. Gick inte att äta. Man tuggar på den och det blir till sten. Jag är besviken.
Madeleine
2025-01-11Jättehärligt recept- ska prova dom flesta!!
Eva
2018-08-06En mycket uppskattad paj på denna adressen! Har gjort den otalliga gånger, och varje gång är den lika god. Det är tillsammans med bären och vaniljkesellan den kommer till sin rätt, när det söta möter det syrliga. Lycka till!
Annika
2010-01-02