Kolapaj med bär och färskost

41
7
Kolapaj med bär och färskost

Har du lite tid över och vill baka en förstklassig och utsökt efterrätt ska du testa det här receptet på kolapaj med bär och färskost. Den söta pajen tillsammans med syrliga bär och vaniljkvarg skapar en magisk smakkombination som alla kommer älska

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Kolapaj med bär och färskost

Ingredienser

12 portioner

Pajdeg

100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 - 2 msk kallt vatten

Kolafyllning

1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
200 g smör

Till servering

1 l blandade bär t ex hallon och blåbär
2 burkar kvarg (à 2 1/2 dl)
4 tsk vaniljsocker

För alla

Kolapajen är fri från ägg men innehåller mjölk och gluten.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajdeg efter eget recept.

Gör så här

Tips

Det går bra att frysa pajen.

Fakta: Varför ska pajdegen vila? Jo, för då "krymper" inte degen vid gräddningen.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Eva

2018-08-06

Jättehärligt recept- ska prova dom flesta!!

Annika

2010-01-02

En mycket uppskattad paj på denna adressen! Har gjort den otalliga gånger, och varje gång är den lika god. Det är tillsammans med bären och vaniljkesellan den kommer till sin rätt, när det söta möter det syrliga. Lycka till!

Minna

2007-05-21

Absolut underbar paj! Jättegod! Inget man svänger ihop i en handvändning, men väl värt besväret. Håller dock med om att degen var väldigt smulig. Kan tipsa om att hålla er till smör som det står i receptet, tänkte inte på det utan använde vårt vanliga flytande margarin i kola smeten. Kolan stelnade inte riktigt utan förblev lite seg-rinnig.. men lika gott var det för det!

Näringsvärde per portion

Energi 1970 KJ / 470 kCal
Fett 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Krämbulle
Studenttårta
Operabakelse
Kardemummakringlor
Citronpaj
Polka sandwich