Kolapaj med bär och färskost

Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
7
Kolapaj med bär och färskost

Har du lite tid över och vill baka en förstklassig och utsökt efterrätt ska du testa det här receptet på kolapaj med bär och färskost. Den söta pajen tillsammans med syrliga bär och vaniljkvarg skapar en magisk smakkombination som alla kommer älska

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Kolapaj med bär och färskost

Ingredienser

12 portioner

Pajdeg

100 g  smör
3 1/2 dl  vetemjöl
1 - 2 msk  kallt vatten

Kolafyllning

1 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  strösocker
1 1/2 dl  sirap
200 g  smör

Till servering

1 l  blandade bär t ex hallon och blåbär
2   burkar kvarg (à 2 1/2 dl)
4 tsk  vaniljsocker

För alla

Kolapajen är fri från ägg men innehåller mjölk och gluten.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajdeg efter eget recept.

Gör så här

Tips

Det går bra att frysa pajen.

Fakta: Varför ska pajdegen vila? Jo, för då "krymper" inte degen vid gräddningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Jättehärligt recept- ska prova dom flesta!!

Eva

2018-08-06

En mycket uppskattad paj på denna adressen! Har gjort den otalliga gånger, och varje gång är den lika god. Det är tillsammans med bären och vaniljkesellan den kommer till sin rätt, när det söta möter det syrliga. Lycka till!

Annika

2010-01-02

Absolut underbar paj! Jättegod! Inget man svänger ihop i en handvändning, men väl värt besväret. Håller dock med om att degen var väldigt smulig. Kan tipsa om att hålla er till smör som det står i receptet, tänkte inte på det utan använde vårt vanliga flytande margarin i kola smeten. Kolan stelnade inte riktigt utan förblev lite seg-rinnig.. men lika gott var det för det!

Minna

2007-05-21

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

Rosa dröm
Betyg 2.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabb bärglass
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalla bärglas med vaniljsmak
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morots- och rödbetspaté med saffran
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljbulgur med bär
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga