Hoppa till sidans innehåll

Det är sommar, det är svinvarmt och du orkar för allt du är värd inte laga något varmt. Vad bra, för här har vi 10 recept på KALL och somrig mat.

Elin Nordström

 • Gazpacho med baguette och bönspread

  Alla som säger att soppa inte kan vara kall kommer få sig en ordentlig uppläxning nu! Näää skoja. Men på riktigt, alla som inte har gjort sig en genomljuvlig gazpacho än - NU ÄR DET DAGS!

  - Gazpacho med baguette och bönspread

  Spara

 • Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

  Håll i solhatten för här kommer ett hejdundrande recept på vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås. Vi tackar och bockar för att denna ljuvliga rulle en gång i tiden uppfanns av någon otrolig.

  - Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

  Spara

 • Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

  Här har vi en macka som är så god att man tar till gråten när man äter den. Har du inte gjort egen majonäs innan så är det hög tid nu för den här mackan kräver det. Eller vadå, man kan lika gärna köpa färdig om man inte orkar slaffsa runt i köket när det är stekhett ute.

  - Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

  Spara

 • Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

  Om det är något som den lille magen uppskattar en varm sommardag så är det en ceviche. I vårt recept hackar du gurka, mango, salladslök och blandar i kaviar. Lägg cevichen på sallad och toppa med torsken. Vi lovar, du kommer smälla av!

  - Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

  Spara

 • Fransk potatissallad

  Vad skulle vi ta oss till utan potatis? Den här klassikern passar ju för sjutton gubbar till allt och den gör sig så himla bra på sommaren.

  - Fransk potatissallad

  Spara

 • Melon- och fetaostspett med mynta

  Här kommer tips på det enklaste du kan laga: Ta en liten pinne, trä på melon, fetaost och mynta - KLART!

  - Melon- och fetaostspett med mynta

  Spara

 • Tunnbrödsrulle med potatis, ägg och kaviar

  Alla som uppskattar en matig tunnbrödrulle räcker upp en svettig hand! Den här är fylld med potatis (såklart), ägg och kaviar.

  - Tunnbrödsrulle med potatis, ägg och kaviar

  Spara

 • Grön sommarsallad

  Här har vi något för alla som älskar grön mat! Haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost (inte så grönt men ändå), en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch.

  - Grön sommarsallad

  Spara

 • Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  Man ska inte krångla till det i onödan. Den här salladen är för alla som gillar mat men som samtidigt kanppt orkar lyfta ett finger för att laga den.

  - Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  Spara

 • Varmrökt lax med ljummen potatissallad

  Varmrökt lax och potatis är de bästa av smakkompisar. Här får de sällskap av krispiga bönor, rädisor och ägg. Ta med den lilla ljuvliga sammansättningen till stranden och låt alla andra badare slänga avundsjuka blickar på din lunch.

  - Varmrökt lax med ljummen potatissallad

  Spara