Följ med på en smakresa till Grekland! Kocken Georgios Tsogarlidis bjuder in till en afton med grekisk mat som förflyttar sinnena till varmare breddgrader och lagar allt från moussaka med potatis till gratinerad fetaost och grillade lammracks.
Tips: Här hittar du fler
grekiska recept!
Maten är alltid väldigt enkel och det blir aldrig konstlat. Recepten är sällan avancerade och man låter råvaran stå i fokus. Tittar man på grekiska recept är det ofta samma smaker som återkommer, som en röd tråd genom matkulturen som får allting att smaka så väl.
Traditionella recept som man kan hitta från norr till söder, som moussaka med potatis, grillade lammracks och gratinerad fetaost. Min pappa var en patriotisk grek som lagade mycket grekisk mat under min uppväxt så jag har tagit fram recept på maträtter inspirerade av min barndom och somrarna i pappas hemland.
Jag minns första gången jag åt Bouyiourdi, den gratinerade fetaosten. Vi var i min pappas lilla by i norra Grekland och min farbror beställde in den på en liten restaurang. Då hade jag ingen aning om var det var men vid första tuggan var jag helt såld.