Bild laddas
Vegan- och allergivänliga glassar!

Nice cream

Såklart veganen och allergikern ska kunna njuta av gräddig glass! Mixa en snabb och nyttig nice cream med banan som bas, gör söta sandwichbitar med björnbär och lime eller smoothie pops med röda bär, endast fantasin sätter gränser för hur glassigt det kan bli!
Tips: Här hittar du alla våra recept på hemmagjord nice cream!

6 hemmagjorda nice cream
 

  1. 1. Chokladiga "magnum-pinnar"

    12
    0

    Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak. Den härliga krämigheten kommer från cashewnötter som mixas med kokosmjölk.

    Cashew- och kokosglass med chokladsmak
  2. 2. Smoothie pops med lingon och jordgubbar

    10
    2

    Mixa en mumsig smoothie på banan, lingon och jordgubbar. Frys in i valfri form. Konsistensen på dessa smoothie pops blir lite som isglass, men ju längre de får tina desto krämigare.

    Smoothie pops med lingon och jordgubbar
  3. 3. Mango- och passionsglass

    32
    3

    Mixa en exotisk mango- och passionsglass med banan som bas – svalkar nästan lika skönt som ett dopp i det blå.

    Mango- och passionsglass
  4. 4. Avokadoglass med spenat

    26
    2

    Varför inte? Gör en hälsosam glassvariant med frysta bananer som bas. Här bidrar även avokado och mango med krämighet och extra hälsonytta. Några nävar färsk spenat ger snygg färg och fina vitaminer därtill.

    Avokadoglass med spenat
  5. 5. Hallon- och jordgubbsglass

    23
    3

    Lätt beroendeframkallande glass med sommarkänsla i både smak och färg. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.

    Hallon- och jordgubbsglass
Nyttiga glassar

Nice cream

Nice cream kallas nyttiga glassar som oftast har banan som bas. Nice cream mixas på frysta, eller delvis frysta, ingredienser och äts direkt. Avokado eller mango är bra alternativ till banan för att få en krämig konsistens.

Blender ger krämigt resultat

En blender är optimal för att snabbt finfördela ingredienserna. Ju högre effekt blendern har desto slätare och krämigare blir glassarna, det gäller speciellt de som har cashewnötter som bas. Till de med banan som bas funkar en matberedare också, och till och med en stavmixer. Men då kan man behöva låta det frysta tina 10 minuter innan man mixar, i alla fall om det är stora bitar eller bär. 

Fixa formen

Idag finns en uppsjö av formar för den som vill göra egna pinnar. Vi har använt formar i silikon, ett mjukt material som gör det lätt att ta ut glassen ur formen och som ger en snygg och jämn yta. 

Bild laddas

Toppengoda tårtor

Ingen fest utan en maffig tårta. Välj bland våra favoriter - baka och njut!

Recept på supergoda tårtor
Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Bild laddas
Fri från!

Kalasmat för alla

Gäster som inte tål gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg? Här kommer kalastips för alla!
Bild laddas
Hur mycket går det åt?

Beräkna drycken till festen!

Tips till dig som tänker ordna en fest och vill beräkna åtgången på dryck.
Bild laddas
Marinad!

Buffé testar marinad

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Bild laddas
Laga smart!

Godaste ugnspannkakan i 4 olika former

Vi tipsar om smarta sätt att variera favoriten ugnspannkaka och ger goda topping-förslag.
Bild laddas
Alla kommer älska!

Veganska efterrätter till jul

Här har vi sjukt goda veganska efterrätter med nötkross och dadeljox som passar till jul.
Bild laddas
Buffé tipsar

Helgrecepten du måste prova

Här presenterar vi våra bästa tips och recept till helgens sköna middagar och umgänge.
Bild laddas
Skapa din drömburgare!

Hemmagjorda hamburgare

Hitta det bröd, burgare, dressing, ost och topping som blir din ultimata burgare!
Bild laddas
Spaningen

Så gör du agua fresca

Släck törsten! Vi visar hur du gör en variant med smak av vattenmelon och mynta.
Bild laddas