Vegan- och allergivänliga glassar!

Nice cream

Såklart veganen och allergikern ska kunna njuta av gräddig glass! Mixa en snabb och nyttig nice cream med banan som bas, gör söta sandwichbitar med björnbär och lime eller smoothie pops med röda bär, endast fantasin sätter gränser för hur glassigt det kan bli!
Tips: Här hittar du alla våra recept på hemmagjord nice cream!

6 hemmagjorda nice cream
 

  1. Cashew- och kokosglass med chokladsmak

    1. Chokladiga "magnum-pinnar"

    Betyg 4.5 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak. Den härliga krämigheten kommer från cashewnötter som mixas med kokosmjölk.

    Cashew- och kokosglass med chokladsmak
  2. Smoothie pops med lingon och jordgubbar

    2. Smoothie pops med lingon och jordgubbar

    Betyg 4.1 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Mixa en mumsig smoothie på banan, lingon och jordgubbar. Frys in i valfri form. Konsistensen på dessa smoothie pops blir lite som isglass, men ju längre de får tina desto krämigare.

    Smoothie pops med lingon och jordgubbar
  3. Mango- och passionsglass

    3. Mango- och passionsglass

    Betyg 4.3 av 5.
    37 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Mixa en exotisk mango- och passionsglass med banan som bas – svalkar nästan lika skönt som ett dopp i det blå.

    Mango- och passionsglass
  4. Avokadoglass med spenat

    4. Avokadoglass med spenat

    Betyg 4.4 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Varför inte? Gör en hälsosam glassvariant med frysta bananer som bas. Här bidrar även avokado och mango med krämighet och extra hälsonytta. Några nävar färsk spenat ger snygg färg och fina vitaminer därtill.

    Avokadoglass med spenat
  5. Hallon- och jordgubbsglass

    5. Hallon- och jordgubbsglass

    Betyg 4.3 av 5.
    24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Lätt beroendeframkallande glass med sommarkänsla i både smak och färg. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.

    Hallon- och jordgubbsglass
Nyttiga glassar

Nice cream

Nice cream kallas nyttiga glassar som oftast har banan som bas. Nice cream mixas på frysta, eller delvis frysta, ingredienser och äts direkt. Avokado eller mango är bra alternativ till banan för att få en krämig konsistens.

Blender ger krämigt resultat

En blender är optimal för att snabbt finfördela ingredienserna. Ju högre effekt blendern har desto slätare och krämigare blir glassarna, det gäller speciellt de som har cashewnötter som bas. Till de med banan som bas funkar en matberedare också, och till och med en stavmixer. Men då kan man behöva låta det frysta tina 10 minuter innan man mixar, i alla fall om det är stora bitar eller bär. 

Fixa formen

Idag finns en uppsjö av formar för den som vill göra egna pinnar. Vi har använt formar i silikon, ett mjukt material som gör det lätt att ta ut glassen ur formen och som ger en snygg och jämn yta. 

Toppengoda tårtor

Toppengoda tårtor

Ingen fest utan en maffig tårta. Välj bland våra favoriter - baka och njut!

Recept på supergoda tårtor

Artiklar (1587)

Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!

Marinad!

Buffé testar marinad

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.

Allt du behöver veta

Rena rama rabarbern

Vi tar reda på allt om den ståtliga grönsaken och bjuder på härliga recept med rabarber.

Efterlängtad primör

Sparris - oväntade fakta

Sparrisen är ett säkert vårtecken! Här är fakta och härliga recept med vår favoritprimör.