Vegansk glass
Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Såklart veganen och allergikern ska kunna njuta av gräddig glass! Mixa en snabb och nyttig nice cream med banan som bas, gör söta sandwichbitar med björnbär och lime eller smoothie pops med röda bär, endast fantasin sätter gränser för hur glassigt det kan bli!
Tips: Här hittar du alla våra recept på hemmagjord nice cream!
Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak. Den härliga krämigheten kommer från cashewnötter som mixas med kokosmjölk.
Mixa en mumsig smoothie på banan, lingon och jordgubbar. Frys in i valfri form. Konsistensen på dessa smoothie pops blir lite som isglass, men ju längre de får tina desto krämigare.
Mixa en exotisk mango- och passionsglass med banan som bas – svalkar nästan lika skönt som ett dopp i det blå.
Varför inte? Gör en hälsosam glassvariant med frysta bananer som bas. Här bidrar även avokado och mango med krämighet och extra hälsonytta. Några nävar färsk spenat ger snygg färg och fina vitaminer därtill.
Lätt beroendeframkallande glass med sommarkänsla i både smak och färg. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.
Nice cream kallas nyttiga glassar som oftast har banan som bas. Nice cream mixas på frysta, eller delvis frysta, ingredienser och äts direkt. Avokado eller mango är bra alternativ till banan för att få en krämig konsistens.
En blender är optimal för att snabbt finfördela ingredienserna. Ju högre effekt blendern har desto slätare och krämigare blir glassarna, det gäller speciellt de som har cashewnötter som bas. Till de med banan som bas funkar en matberedare också, och till och med en stavmixer. Men då kan man behöva låta det frysta tina 10 minuter innan man mixar, i alla fall om det är stora bitar eller bär.
Idag finns en uppsjö av formar för den som vill göra egna pinnar. Vi har använt formar i silikon, ett mjukt material som gör det lätt att ta ut glassen ur formen och som ger en snygg och jämn yta.
Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Gott, näringsrikt och helt gratis. Här är 6 ätbara ogräs och tips på hur du använder dem.
Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.
Tips till dig som tänker ordna en fest och vill beräkna åtgången på dryck.
Vi tipsar om smarta sätt att variera favoriten ugnspannkaka och ger goda topping-förslag.
Vi tar reda på allt om den ståtliga grönsaken och bjuder på härliga recept med rabarber.
Sparrisen är ett säkert vårtecken! Här är fakta och härliga recept med vår favoritprimör.
Här har vi sjukt goda veganska efterrätter med nötkross och dadeljox som passar till jul.