ÖVER 60 MIN | Medel

Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

En underbart god och somrig potatissallad med tomater och burrata. Servera den ljuvliga potatissalladen tillsammans med en smakrik pesto gjord på gräslök. Perfekt till grillat, som rätt på buffén eller på picknicken!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ev potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Låt svalna.
  2. Gräslökspesto: Mixa alla ingredienser till peston.
  3. Skär tomaterna i bitar. Skiva potatisen. Lägg tomater och potatis på ett fat tillsammans med burratan. Ringla över peston och strö över peppar.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.

Tips

Det går även bra att servera med vanlig mozzarella istället för burrata.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 kg små potatisar
  • 400 g tomater (gärna blandade färger)
  • ca 200 g burrata
  • svartpeppar
Gräslökspesto
  • 1 kruka gräslök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 dl rostade pinjenötter eller solroskärnor
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 3/4 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 2347 kJ / 562 kCal