Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök
En underbart god och somrig potatissallad med tomater och burrata. Servera den ljuvliga potatissalladen tillsammans med en smakrik pesto gjord på gräslök. Perfekt till grillat, som rätt på buffén eller på picknicken!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
1 kg små potatisar
400 g tomater (gärna blandade färger)
ca 200 g burrata
svartpeppar
Gräslökspesto
1 kruka gräslök
1/2 kruka persilja
1/2 dl rostade pinjenötter eller solroskärnor
1 dl finriven parmesan
1 dl olivolja
3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port.
Energi2347 KJ / 562 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein17 g
Kommentarer
Ser jättegott ut ,men varför inte föreslå näringsjäst istället för parmesan för den som inre äter mjölkprodukter (mjölkprotein) minst lika gott
Agneta
2020-08-18Hej Agneta! Tack för din kommentar. Du har rätt i att man kan byta ut parmesanost mot näringsjäst. I detta recept som även innehåller burrata bedömer vi det som svårt att byta ut dessa produkter mot bra mjölkfria ersättningsprodukter, framförallt rent smakmässigt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19Kanongott! Peston passar också till en avokado. Perfekt lunch!
Nette
2020-06-02