Varmrökt lax med ljummen potatissallad

12
2
Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Den här somriga rätten med varmrökt lax är lika vacker som den är utsökt. Laxen gör sällskap av en ljummen potatissallad med krispiga bönor och rädisor som ger en härlig textur. Servera med krämiga ägghalvor och rivig pepparrotsgräddfil för en fräsch och nyttig måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
4
ägg
150 g
haricots verts (bönor)
1/2
förp rädisor (à 125 g)
1
citron
1 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
gräddfil
-
salt och peppar
1/2
cosmopolitansallad
2 msk
olivolja
ca 300 g
varmrökt lax

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Malgorzata-just

2021-03-29

Citron, gräddfil med pepparot skär sig totalt. Ingen smaksensation överhuvudtaget.

Isabelle

2016-08-11

Jag tycker att 300 g lax till fyra portioner är alldeles för lite beräknat.

Näringsvärde per portion

Energi 2321 KJ / 555 kCal
Fett 25.5 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 45.6 g
Protein 31.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept