Varmrökt lax med ljummen potatissallad
Den här somriga rätten med varmrökt lax är lika vacker som den är utsökt. Laxen gör sällskap av en ljummen potatissallad med krispiga bönor och rädisor som ger en härlig textur. Servera med krämiga ägghalvor och rivig pepparrotsgräddfil för en fräsch och nyttig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 ägg
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 citron
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl gräddfil
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
2 msk olivolja
ca 300 g varmrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2321 KJ / 555 kCal
Fett25.5 g
Salt3.24 g
Kolhydrater45.6 g
Protein31.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Citron, gräddfil med pepparot skär sig totalt. Ingen smaksensation överhuvudtaget.
Malgorzata-just
2021-03-29Jag tycker att 300 g lax till fyra portioner är alldeles för lite beräknat.
Isabelle
2016-08-11