Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
2
Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Den här somriga rätten med varmrökt lax är lika vacker som den är utsökt. Laxen gör sällskap av en ljummen potatissallad med krispiga bönor och rädisor som ger en härlig textur. Servera med krämiga ägghalvor och rivig pepparrotsgräddfil för en fräsch och nyttig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 ägg
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 citron
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl gräddfil
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
2 msk olivolja
ca 300 g varmrökt lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Citron, gräddfil med pepparot skär sig totalt. Ingen smaksensation överhuvudtaget.

Malgorzata-just

2021-03-29

Jag tycker att 300 g lax till fyra portioner är alldeles för lite beräknat.

Isabelle

2016-08-11

Näringsvärde per portion

Energi2321 KJ / 555 kCal
Fett25.5 g
Salt3.24 g
Kolhydrater45.6 g
Protein31.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig potatissallad med varmrökt lax
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxsida i ugn med romsås
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxsallad med rädisor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad lax med snabb dillstuvad potatis
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga