Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med potatis, ägg och kaviar

Tunnbrödsrulle med potatis, ägg, lax och kaviar är en god wrap perfekt för picknicken. Gör en röra av kaviar, crème fraiche och dill och bred på tunnbröd. Toppa med laxen, kokt, kall potatis, gurka och ägg. Matigt med fin sälta och krispighet. Rulla ihop och klä i smörgåspapper.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och skiva gurkan. Skala och skiva äggen. Skiva potatisen. Skär laxen i skivor.
  2. Vispa crème fraichen tjock och vänd ner kaviar och dill. Smaka av med peppar.
  3. Bred ut crème fraichen på bröden och lägg på fyllningen. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ihop dem hårt och rulla ev. in i smörgåspapper.

För alla

Gör äggfri: Uteslut äggen eller ersätt äggen med t.ex. tärnad hårdost/fetaost eller kräftstjärtar.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 2 kalla hårdkokta ägg
  • 4 små kalla kokta potatisar
  • 200 g najadlax
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk kaviar
  • 2 msk skuren dill
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt med jod
  • 4 bitar tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1572 kJ / 376 kCal