Gazpacho

Betyg 3.1 av 5.
274 personer har röstat
22Klimatsmart
Gazpacho

Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Gazpacho

Ingredienser

6-8 portioner
1/2   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   röda paprikor
1   liten gurka
800 g  tomater
1/2 dl  olivolja
2 dl  kallt vatten
3 msk  vinäger (gärna sherryvinäger)
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering:

finhackad gurka och paprika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
274 personer har röstat

Kommentarer

Det är det godaste jag ätit på länge, hemma hjort är bättre än köpt , nyttigare och billigare i långa loppet.

Anne

2024-09-14

Fräscht! Perfekt sommarlunch! Vi tyckte att smaken var lite svag så vi tog i extra vitlök

Sara

2024-07-31

Bil ha lövbiff

Peter

2024-02-09

Näringsvärde per portion

Energi466 KJ / 112 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Minigazpacho
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksmarinerade oliver och kapris
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho med brödkrutonger
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho med tomat- och basilikatoast
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gul gazpacho med rostad vitlökscrème
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga