Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Gazpacho

Spaniens läckraste grönsakssoppa nummer ett, gazpacho, tål att lagas året om trots att den ska ätas kall. När det inte är säsong för färska tomater går det lika bra med tomater på burk. Men välj de som är hela, det smakar mer.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurkan i mindre bitar. Finhacka paprikorna, spara lite till garnering.
  2. Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa. Sila den genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll upp i glas och garnera med finhackad lök och paprika.
  4. Servera gärna med en bit baguette.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tillbehör serveras.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3/4 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vinäger (gärna sherryvinäger)
  • salt och svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1457 kJ / 348 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer