Gazpacho
Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
6-8 portioner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
1 liten gurka
800 g tomater
1/2 dl olivolja
2 dl kallt vatten
3 msk vinäger (gärna sherryvinäger)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
finhackad gurka och paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi466 KJ / 112 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är det godaste jag ätit på länge, hemma hjort är bättre än köpt , nyttigare och billigare i långa loppet.
Anne
2024-09-14Fräscht! Perfekt sommarlunch! Vi tyckte att smaken var lite svag så vi tog i extra vitlök
Sara
2024-07-31Bil ha lövbiff
Peter
2024-02-09