Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 port exkl serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dolores
2022-07-02Oskar: Ingen värme på soppa (enbart om du använder färska tomater, det blir lättare att skala dem om du har dem några sekunder-1 minut i kokande vatten). Gazpacho är en soppa med enbart råvaror, som en "salad att dricka".
Tomm
2022-04-13Hej! Har läst på en hel del om Gazpacho ( andaluz ) och bland det första man får veta är att man ska Aldrig ha röd paprika i, bara grön, italienska sorten, och löken kan du också glömma. Ingen svartpeppar heller. 1 burk hela tomater 400g 1 hel tomat mellan stor ~100g 1 vitlöksklyfta 1/2 skalad gurka 1 padrón-paprika 2 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger 1 och en 1/2 tsk salt 3dl kallt vatten (om du vill ha den som dricka) Lägg all i en blender och kör i 5 minuter. Sila (eller inte) och stoppa i kylskåpet i ett par timmar. Klart.
Therése
2021-08-21Jag skållade färska tomater istället och mixade i isbitar & lite lantbröd. Ingenting uppvärmt mer än tomaten alltså.