Färskpotatis, sill, gubbröra, pastasallad och massa annat gott blir det när det vankas midsommarbuffé.
Här hittar du alla
midsommarrecept.
Elin Nordström
Dela med vänner
Bjud på midsommarbuffé
Vad vill du äta på midsommar? Här tipsar vi om goda klassiker och en och annan nymodernitet.
1. Skagencheesecake
80
32
Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
Smakrik, snabblagad och matig är pastasalladen med färdig grillad kyckling. Salladen med både pasta och kyckling passar i många sammanhang, på en buffé som enkel vardagslunch eller varför inte att ta med på utflykten. Den smakrika dressingen rörs enkelt ihop av basilikapesto och olivolja. Enkelt, fräscht och gott helt enkelt!
Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Fira en födelsedag eller kanske midsommar, då får du inte missa detta recept på Västerbottensostpaj. Enkel att tillaga med klassisk härlig smak. Salt, peppar och Västerbottensost – små detaljer som gör stor skillnad.
Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.
Västerbottensostpaj är ett måste till midsommar, kräftskiva, julbord och påsklunch. Laga en lite annorlunda variant där Västerbottensost får sällskap av sparris i fyllningen. Vårt recept ger en stor Västerbottenpaj i långpanna så att den räcker till hela sällskapet!
Denna rostade färskpotatis är ett gott inslag på sommarbuffén. Potatisen rostas i ugnen med olja, salt och peppar. Strö över klippt persilja innan servering.
Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Sommarens smaker på en tallrik! Den här rätten med smulad kavring, ägg, färskpotatis, gräddfil och Västerbottensost passar bra på buffébordet eller som förrätt. Enkel och snabb att både förbereda och laga!
Klassikern gubbröra görs på kokta ägg och ansjovis och är ett måste på buffébordet till påsk och jul. Prova vår gubbröra med dijonsenap, grovkornig senap, dill och gräslök. Till skillnad från många andra recept så är denna gubbröra utan potatis.
Ägg gillar lax, som gillar rom, som gillar crème fraiche. Ja, du hajar. Lika lyxigt goda som snygga ägghalvor med en fräsch touch av citron. Genom att hårdvispa crème fraichen får du en klick som håller stilen på ägghalvorna. Räkna med strykande åtgång!