Pastasallad med lax
En pastasallad med smak av sommar och som passar både till vardags på buffén eller till picknicken. Blanda risoni med rökt eller gravad lax, gurka, äpple och bladspenat och toppa med en pepparrotskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
250 g risonipasta
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
3 msk finriven färsk pepparrot
1 msk finrivet citronskal
3 krm salt
1 krm svartpeppar
1 gurka
1 äpple
200 g gravad lax eller kallrökt lax
65 g färsk bladspenat
Till servering
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2371 KJ / 567 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater55 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gravad eller rökt lax? Står båda i receptet….
Ingrid
2022-07-30Bland det godaste jag ätit
Elsa
2022-06-29