Grön sommarsallad
Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
6 portioner
Pestovinägrett
1/2 dl pesto basilika
1 msk äppelcidervinäger
1 dl finriven parmesan
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Fröcrunch
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solroskärnor
2 tsk flytande honung
1 tsk olivolja
1 krm chiliflakes
1 tsk flingsalt
2 knippen grön sparris (à 250 g)
300 g haricots verts (bönor)
250 g frysta sojabönor
1 kruka basilika
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett28 g
Salt2.02 g
Kolhydrater11 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagat som tillbehör till grillat. Fick dela receptet till alla på festen, kan betyget bli bättre?
Lena
2024-08-25Det här gillar vi! Tillagd i favoriter.
Robin
2024-03-14Det var
Christina
2024-01-15