Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Grön sommarsallad

Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten och krydda med flingsalt och peppar.
  2. Fröcrunch: Stek fröna och kärnorna hastigt med honungen i oljan tills de får färg. Ta från värmen och blanda med chiliflakes och flingsalt. Ställ åt sidan.
  3. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen. Lägg ner sparrisen och haricots verts i kokande vatten och koka ca 3 minuter. Häll av och spola i kallt vatten.
  4. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda haricots verts, sparris och sojabönor med vinägretten och basilikablad på ett stort fat. Smula över fetaosten och strö på fröcrunchet.

För alla

Kontrollera noga innehållet peston och osten.
Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 6
Pestovinägrett
  • 1/2 dl pesto
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Fröcrunch
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 300 g haricots verts
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 kruka basilika
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1598 kJ / 382 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer