Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bästa salladen någonsin! Utmärkt som del i en buffé men ämnen perfekt som enda tillbehör till något grillat. Har även ätit den som ensamrätt men då ökat på mängden fetaost. Jag har lagat salladen många gånger. Alla gillar den! De tre delarna (vinägrett, fröcrunch och grönsaker) kan förberedas och förvaras var för sig. När det sedan ska serveras blandar man snabbt och enkelt ihop salladen.
Annicka
2023-04-22Mycket uppskattat av alla i familjen!
Ingela
2022-08-14Jättegott 😄
Daniel
2022-07-30