Grön sommarsallad

88
11 Klimatsmart
Grön sommarsallad

Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Grön sommarsallad

Ingredienser

6 portioner

Pestovinägrett

1/2 dl pesto basilika
1 msk äppelcidervinäger
1 dl finriven parmesan
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Fröcrunch

1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solroskärnor
2 tsk flytande honung
1 tsk olivolja
1 krm chiliflakes
1 tsk flingsalt
2 knippen grön sparris (à 250 g)
300 g haricots verts (bönor)
250 g frysta sojabönor
1 kruka basilika
150 g fetaost

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Daniel

2022-07-30

Jättegott 😄

Linda

2022-06-21

Supergod! Uppskattades av alla.

Anna

2022-05-20

Godaste salladen/grilltillbehöret! Alla vill ha receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 28 g
Salt 2.02 g
Kolhydrater 11 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden