Grön sommarsallad

66
8 Klimatsmart
Grön sommarsallad

Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Grön sommarsallad

Ingredienser

6 portioner

Pestovinägrett

1/2 dl
pesto basilika
1 msk
äppelcidervinäger
1 dl
finriven parmesanost
1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
flingsalt
1/2 tsk
svartpeppar

Fröcrunch

1/2 dl
pumpafrön
1/2 dl
solroskärnor
2 tsk
flytande honung
1 tsk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 tsk
flingsalt
2
knippen grön sparris (à 250 g)
300 g
haricots verts (bönor)
250 g
frysta sojabönor
1
kruka basilika
150 g
fetaost

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Christer

2021-07-23

Fantastiskt god! Vi la till grillad fläskkotlettbitar som passade utmärkt.

Marianne

2021-06-04

Godaste vårsalladen! Har blivit en tradition att göra den. Tar med lite rädisor för färgens skull och gör extra mycket.

Annika

2020-07-19

Fantastisk god men jag gjorde en variant med potatis och rädisor också , så blev det allt i ett. Mycket uppskattat med grillad fläskfilé till!

Redaktionen ICAse

2020-07-29

Hej ANnika! Mums, vad gott det lät. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 28 g
Salt 2.02 g
Kolhydrater 11 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept