Frittata med zucchini och Västerbottensost
Frittata är en matig variant på omelett och kan varieras i oändlighet. Här är en med zucchini och Västerbottensost som är den ultimata sommarfrittatan när du är sugen på något gott.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
8 ägg
1 dl matyoghurt (10%)
2 1/2 dl riven Västerbottensost
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk blandade torkade örter (t ex baslika, rosmarin eller timjan)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 stor zucchini (à ca 500 g)
olivolja (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1346 KJ / 321 kCal
Fett24 g
Salt1.5 g
Kolhydrater6 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergod, hade soltorkade tomater i också och det gjorde den ännu bättre! Men om man verkligen är hungrig så är det bra med sallad eller bröd till då jag inte fann att jag blev helt mätt på bara den.
Sofie
2022-07-12