Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

Läckra, matiga mackor på vietnamesiskt vis. Har du inte gjort egen majonnäs tidigare är det dags nu! Ha ungefär samma temperatur på alla ingredienser och ta det lugnt med oljan i början så ska den inte skära sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggula, senap, vinäger och 2/3 av saltet i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa till en tjock majonnäs.
  2. Skala och strimla morötterna riktigt fint. Skiva gurkan tunt.
  3. Strimla lövbiffen och blanda med ingefära och sesamolja.
  4. Stek lövbiffen i omgångar på hög värme i olja. Krydda med resterande salt och peppar.
  5. Skär brödet i portionsbitar. Dela och fyll varje med biff, grönsaker, majonnäs, chilisås och koriander. Toppa med en limeklyfta.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs, kontrollera innehållet i brödet.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lövbiff
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 krm salt
  • 0,8 dl neutral rapsolja
  • 2 morötter
  • 1/2 gurka
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stor baguette
  • 1 msk stark chilisås (t ex Srirachasås)
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • olja till stekning
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?