Läckra, matiga mackor på vietnamesiskt vis. Har du inte gjort egen majonnäs tidigare är det dags nu! Ha ungefär samma temperatur på alla ingredienser och ta det lugnt med oljan i början så ska den inte skära sig.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs, kontrollera innehållet i brödet.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rätt stavning ska vara ”Bánh mì”. Gör om, gör rätt.
Anh
2023-02-23Sonen tyckte inte riktigt att de smakade som baguetterna i Vietnam men ändå tyckte vi att det var gott. Jag använde vanlig olivolja istället för sesamolja (tycker inte om den smaken) och så hade jag i lite soja. Hade redan hemmagjord majonnäs så jag tog av den. Det var gott med de olika konsistenserna och smaker med krispig morot, mjukt bröd, styrkan från chilisåsen som mildrades av majonnäsen. En snabb, lättlagad och enkel lunchrätt. Tog max 20 min. Detta ska vi nog prova igen
Britt-inger
2012-08-13Detta var något för 4 hungriga golfare att sätta tänderna i efter 18 hål! Oj, så mycket beröm för dessa matiga baugetter som var väl balanserade med sötma, sälta, syrlighet och sting!
Anna-karin
2012-08-09