Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

11
7
Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

Läckra, matiga mackor på vietnamesiskt vis. Har du inte gjort egen majonnäs tidigare är det dags nu! Ha ungefär samma temperatur på alla ingredienser och ta det lugnt med oljan i början så ska den inte skära sig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Vietnamesiska baguetter ”Bàhn Mí”

Ingredienser

4 portioner
600 g lövbiff
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 krm salt
4/5 dl neutral rapsolja
2 morötter
1/2 gurka
1 msk finriven ingefära
1 tsk sesamolja
1 stor baguette
1 msk stark chilisås (t ex Srirachasås)
1 kruka koriander
1 lime
olja till stekning
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs, kontrollera innehållet i brödet.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Britt-inger

2012-08-13

Sonen tyckte inte riktigt att de smakade som baguetterna i Vietnam men ändå tyckte vi att det var gott. Jag använde vanlig olivolja istället för sesamolja (tycker inte om den smaken) och så hade jag i lite soja. Hade redan hemmagjord majonnäs så jag tog av den. Det var gott med de olika konsistenserna och smaker med krispig morot, mjukt bröd, styrkan från chilisåsen som mildrades av majonnäsen. En snabb, lättlagad och enkel lunchrätt. Tog max 20 min. Detta ska vi nog prova igen

Anna-karin

2012-08-09

Detta var något för 4 hungriga golfare att sätta tänderna i efter 18 hål! Oj, så mycket beröm för dessa matiga baugetter som var väl balanserade med sötma, sälta, syrlighet och sting!

Anna-karin

2012-08-09

Detta var något för 4 hungriga golfare att sätta tänderna i efter 18 hål! Oj, så mycket beröm för dessa matiga baugetter som var väl balanserade med sötma, sälta, syrlighet och sting!

Testa liknande recept