Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor
Ett frasigt surdegsbröd möter len färskost och toppas med bönor och smakrik pesto. En härligt krämig och fräsch macka som passar perfekt till både frukost, lunch och mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl riven lagrad ost
1 dl olja
1/2 tsk salt
4 dl blandade bönor (t ex bondbönor och sockerärtor)
4 skivor ljust surdegsbröd
1 dl färskost
1 förp ärtskott (à 100 g)
1 tsk olivolja
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2073 KJ / 495 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein13 g
Kommentar
Gott och enkelt!
Johan
2023-07-03