Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor

Ett frasigt surdegsbröd möter len färskost och toppas med bönor och smakrik pesto. En härligt krämig och fräsch macka som passar perfekt till både frukost, lunch och mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1   kruka basilika
1   liten vitlöksklyfta
1/2 dl  rostade solroskärnor
1/2 dl  riven lagrad ost
1 dl  olja
1/2 tsk  salt
4 dl  blandade bönor (t ex bondbönor och sockerärtor)
4   skivor ljust surdegsbröd
1 dl  färskost
1   förp ärtskott (à 100 g)
1 tsk  olivolja
flingsalt

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.

Gör så här

Tips

Bondbönorna ska kokas ca 3 min och sockerärtorna ska kokas ca 1 min. Byt ut bönorna till det du har hemma, exempelvis ärtor eller haricots verts.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Gott och enkelt!

Johan

2023-07-03

Näringsvärde per portion

Energi2073 KJ / 495 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Toast med kronärtskocka och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raketstrutar
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surdegsmacka med avokado, skinka och paprika
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga