3 klassiska champagnedrinkar
Att använda champagne som drinkbas har länge varit populärt. De första tryckta recepten på champagnecocktails går tillbaka så långt som till 1800-talet. Vill du gå back to basics, så tycker vi att du ska börja med någon av dessa tre klassiska bubbeldrinkar:
- French 75. En drink som dateras tillbaka till första världskriget. Kombinationen av gin, citron, sockerlag och champagne sägs ha gett en sådan kick att det liknades med att bli träffad av en fransk 75mm kanonkula.
- Bellini. Den här italienska klassikern härstammar från Venedig någon gång under 30- eller 40-talet. Drinken, som består av Prosecco och persikopuré, startade som en säsongsbetonad dryck, men blev sedan så populär att den började serveras året om.
- Champagne Cocktail. Den mest klassiska av dem alla. Den här champagnedrinken skapades redan i mitten på 1800-talet och är populär än idag tack vare den perfekta kombinationen av sött, surt och bittert. Briljant i sin enkelhet – stänk bara ner en sockerbit med bitters och släpp ner i ett champagnefyllt glas. Garnera med en citrontwist.
Text: Kalle Bogren, dryckentusiast som tipsar om drinkar på instagram @bogrenkalle