Hoppa till sidans innehåll

Med små goda munsbitar får festen en glittrig start. Satsa på att göra två till tre sorters snittar i blandade konsistenser - krämigt, krispigt och mjukt om vartannat och med härlig sälta som gör sig gott ihop med bubbel.

Text: Juliana Alonso
Se även: Recept på nyårssnittar och goda efterrätter till nyår.

 • Hasselbackspotatis i munsbit

  Hasselbackspotatis i munsbit

  Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden och som på senare tid nått internationella framgångar. Hur krispigt och gott kan det då bli om du bara tar pyttesmå potatisar och toppa med crème fraiche och löjrom. För att lyckas med hasselbackspotatis, använd gärna träslevstricket − lägg den skalade potatisen på en träslev, skär tunna skåror längs med hela potatisen tills kniven möter slevkanten så får du lagom djupa skåror.
  Hasselbackspotatis mini

 • Hasselbacksrödbetor

  Hasselbacksrödbetor

  Gör en ny variant av hasselbackspotatisen genom att byta ut potatisen mot rödbetor. Toppa hasselbacksrödbetorna med smulad getost, knapriga hasselnötter och krasse.

  Hasselbacksrödbetor

 • Sushirullar

  Sushirullar

  Snygga ”sushirullar” som är krämiga men också friskt knapriga tack vare gurkan inuti. Enklast gör du norirullarna med en liten bambumatta. Rullarna fylls med kallrökt lax, färskost, gurka och sesamfrön.
  Maki med rökt lax

 • Lyxig laxpizza

  Lyxig laxpizza

  Pizza sviker aldrig! Självklart ställer pizzan upp också till nyår. Med färdig pizzadeg går det snabbt, och du får till många bitar av en enda plåt då det här ska bli riktiga småbitar. Västerbottensost, löjrom, rosa picklad rödlök plus en klick vispad crème fraiche på, mums.
  Löjromspizza

 • Chèvrepizza med grönkål

  Chèvrepizza med grönkål

  Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. En riktig höjdare till champagne.

  Chèvrepizza med grönkål

 • Krutonger löjrom = ❤

  Krutonger löjrom = ❤

  Spröda krutongern med löjrom, krämig smetana och krispig grönkål (friterad, för att vara exakt... mums) och toppade med klippt krasse.
  Krutonger med friterad grönkål och löjrom

 • Asiatisk kräftskagen

  Asiatisk kräftskagen

  Gör en asiatisk skagen på kräftstjärtar och servera på salladsblad, eller lite mer ambitiöst, i friterade rispapper. Fräscht och mumsigt.

  Asiatisk kräftskagen med örtströssel