Med goda munsbitar får festen en glittrig start. Satsa på att göra två till tre sorters snittar i blandade konsistenser - krämigt, krispigt och mjukt om vartannat och med härlig sälta som gör sig gott ihop med bubbel.

Text: Juliana Alonso
Se även: Recept på nyårssnittar

  • Hasselbackspotatis i munsbit

    Hasselbackspotatis i munsbit

    Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Här med pyttesmå potatisar som du toppar med crème fraiche och löjrom.

    Hasselbackspotatis mini

  • Hasselbacksrödbetor

    Hasselbacksrödbetor

    Gör en ny variant av hasselbackspotatisen genom att byta ut potatisen mot rödbetor. Toppa hasselbacksrödbetorna med smulad getost, knapriga hasselnötter och krasse.

    Hasselbacksrödbetor

  • Sushirullar

    Sushirullar

    Snygga ”sushirullar” som är krämiga men också friskt knapriga tack vare gurkan inuti. Rullarna fylls med kallrökt lax, färskost, gurka och sesamfrön.

    Maki med rökt lax

  • Lyxig laxpizza

    Lyxig laxpizza

    Pizza sviker aldrig! Självklart ställer pizzan upp också till nyår. Med färdig pizzadeg går det snabbt, och du får till många bitar av en enda plåt då det här ska bli riktiga småbitar.

    Löjromspizza

  • Krutonger löjrom = ❤

    Krutonger löjrom = ❤

    Spröda krutongern med löjrom, krämig smetana och krispig grönkål (friterad, för att vara exakt... mums) och toppade med klippt krasse.

    Krutonger med friterad grönkål och löjrom

  • Asiatisk kräftskagen

    Asiatisk kräftskagen

    Gör en asiatisk skagen på kräftstjärtar och servera på salladsblad, eller lite mer ambitiöst, i friterade rispapper. Fräscht och mumsigt.

    Asiatisk kräftskagen med örtströssel

  • För parmesanälskaren

    För parmesanälskaren

    Parmesankex är både festligt och enkelt. Dessa salta småkakor passar perfekt att servera som snacks eller tilltugg till fördrinken, eller som gå bort-present.

    Parmesankex

  • Chèvrepizza med grönkål

    Chèvrepizza med grönkål

    Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. En riktig höjdare till champagne.

    Chèvrepizza med grönkål