UNDER 15 MIN | Enkel

Chips med topping

Lyxa till chipsen med god topping. Här finns 5 olika chipstoppingar att välja mellan. Smak av caviar, dragon, svamcrème, blåmögelost eller tapenade. Får du svårt att välja är det bara att göra flera av toppingarna till chipsen, då kommer alla hitta sin favorit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smetana och caviar: Häll ut chipsen på en skärbräda eller på ett fat.
  2. Skala och hacka löken. Skär gräslöken tunt.
  3. Häll smetanan och romen i varsin spritspåse. Spritsa små klickar av smetana och rom på chipsen. Strö över röd- och gräslöken och krydda med svartpeppar.
  4. Picklad rödlök och dragon: Häll ut chipsen på en skärbräda eller på ett fat.
  5. Skala och hacka löken. Koka ihop rödlöken med vinägern. Låt svalna och rör ner i smetanan.
  6. Hacka hälften av dragonen och blanda med smetanan, smaka av med salt och peppar.
  7. Häll smetanan i en spritspåse. Spritsa små klickar av smetana över chipsen och strö på lök. Toppa med mer dragon och krydda eventuellt med mer svartpeppar.
  8. Svampcrème: Häll ut chipsen på en skärbräda eller på ett fat.
  9. Hacka persiljan fint.
  10. Blanda svampcrèmen med smetanan, smaka av med salt och häll upp i en spritspåse.
  11. Spritsa små klickar av smetana över chipsen. Strö på persilja och krydda med svartpeppar.
  12. Blåmögelost: Häll ut chipsen på en skärbräda eller på ett fat.
  13. Skär gräslöken tunt.
  14. Mixa osten med smetanan och mjölken i en kannmixer, häll upp i en spritspåse.
  15. Spritsa små klickar av smetana över chipsen. Strö på gräslök och krydda med svartpeppar.
  16. Tapenade: Häll ut chipsen på en skärbräda eller på ett fat.
  17. Ansa och skiva salladslöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv yttersta skalet av citronen.
  18. Häll smetanan i en spritspåse. Spritsa små klickar av smetana på chipsen och klicka på tapenade. Strö över salladslök och citronskal. Krydda med svartpeppar.

För alla

Smetana och caviar, Picklad rödlök och dragon
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Svampcrème
Kontrollera noga innehållet i svampcrèmen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Blåmögelost
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tapenade
Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per port på smetana med caviar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • spritspåsar
Smetana och caviar
  • 200 g chips (gärna lättsaltade lantchips)
  • 1/2 rödlök
  • 20 g färsk gräslök
  • 1 dl smetana
  • 75 g rom eller caviar
  • svartpeppar
Picklad rödlök och dragon
  • 200 g chips (gärna lättsaltade lantschips)
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dragon
  • 1 dl smetana
  • salt
  • svartpeppar
Svampcrème
  • 200 g chips (gärna lättsaltade lantchips)
  • 20 g färsk persilja
  • 130 g crème av svamp
  • 1 dl smetana
  • salt
  • svartpeppar
Blåmögelost
  • 200 g chips (gärna lättsaltade lantchips)
  • 20 g färsk gräslök
  • 140 g blåmögelost
  • 1 dl smetana
  • 1/2 dl mjölk
  • svartpeppar
Tapenade
  • 200 g chips (gärna lättsaltade lantchips)
  • 3 salladslökar
  • 1 citron
  • 1 dl smetana
  • 130 g tapenade svarta oliver
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1582 kJ / 378 kCal