Chips med topping
Lyxa till chipsen med god topping. Här finns 5 olika chipstoppingar att välja mellan. Smak av caviar, dragon, svampcrème, blåmögelost eller tapenade. Får du svårt att välja är det bara att göra flera av toppingarna till chipsen, då kommer alla hitta sin favorit.
Ingredienser
4 portioner
spritspåsar
Smetana och caviar
ca 200 g grytfriterade chips (gärna räfflade med havssalt eller saltade potatischips)
1/2 rödlök
20 g färsk gräslök
1 dl smetana
75 g rom eller caviar
svartpeppar
ev dillvippor
ev färskpressad citronjuice
Picklad rödlök och dragon
ca 200 g grytfriterade chips (gärna räfflade med havssalt eller saltade potatischips)
1/2 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1 dl smetana
1 kruka dragon
salt
svartpeppar
Svampcrème
ca 200 g grytfriterade chips (gärna räfflade med havssalt eller saltade potatischips)
20 g färsk persilja
130 g crème av svamp
1 dl smetana
salt
svartpeppar
Blåmögelost
ca 200 g grytfriterade chips (gärna räfflade med havssalt eller saltade potatischips)
20 g färsk gräslök
140 g blåmögelost
1 dl smetana
1/2 dl mjölk
svartpeppar
Tapenade
ca 200 g grytfriterade chips (gärna räfflade med havssalt eller saltade potatischips)
3 salladslökar
1 citron
1 dl smetana
130 g tapenade svarta oliver
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på smetana med caviar.
Energi1582 KJ / 378 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentar
Det verkar vara något som blivit fel i receptet, det gäller den med dragon och pucklas rödlök. Först står det..”Skala och hacka löken. Koka ihop rödlöken med vinägern. Låt svalna och rör ner i smetanan” och sen står det längre ner strö över löken. Vad är det som ska röras ner i smetanan? På bilden ser det inte ut som det varken är spad eller lök i?
Denice
2022-05-12Hej Denice! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det var lite knasigt skrivet. Vi har nu förtydligat receptet. Rödlöken ska bara strös över, inte blandas med smetanan. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-05-17