Parmesan- och rosmarinpopcorn
Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en skål nypoppade popcorn? Det skulle väl vara en skål nypoppade parmesan- och rosmarinpopcorn förstås! Poppa popcorn och smaksätt med brynt smör med rosmarin, salt och parmesan.
Ingredienser
4 portioner
2 msk neutral rapsolja
1 dl popcorn (popcornmajs)
50 g smör
2 msk hackad rosmarin
1/2 tsk salt
1 dl finriven parmesan
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E2205 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Så lyckas du med perfekt poppade popcorn:
- Använd en vid kastrull så att alla popcorn nuddar kastrullens botten.
- Poppa på medelvärme med lock och undvik hög värme, så minimerar du risken att bränna popcornen. Skaka kastrullen då och då.
- Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
- Använd en vid kastrull så att alla popcorn nuddar kastrullens botten.
- Poppa på medelvärme med lock och undvik hög värme, så minimerar du risken att bränna popcornen. Skaka kastrullen då och då.
- Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket mycket goda! Kan rek!
Sofie
2022-04-10Hej! Bytte mot timjan. Jättegott!
Christina
2022-02-18