Snittar med festliga toppings

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Snittar med festliga toppings

Frasiga snittar av smördeg med två olika förslag till topping. Smördegssnittarna passar perfekt att servera som drinktilltugg eller enklare förrätt. Topping med getost och soltorkade tomater är en spännande kombination. Och den lite mer klassiska skaldjur, rödlök, crème fraiche och ost är alltid god.

Snittar med festliga toppings

Ingredienser

24 portioner
1   förp färsk smördeg (à 250 g) för båda toppingarna krävs 2 förp smördeg)

Toppingförslag 1 med kräftor

2 dl  riven lagrad ost (gärna folke)
1   förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) eller se tips
1/2   fint hackad rödlök
2 dl  crème fraiche

Toppingförslag 2 med getost

1 1/2   förp getost i rulle (à 150 g)
1   förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2   kruka basilika

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, crème fraiche och getost.

Näringsvärdet är beräknat per styck med kräfttopping.

Gör så här

Tips

Byt 1 förp kräftstjärtar à 360 g mot 1 förp räkor i lake à 330 g (för 24 st)
Byt rödlöken mot fint hackad gräslök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi364 KJ / 97 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Dilliga gurksnittar
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftpasta med saffran och salladsärtor
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga